...

Hypotheek met BKR, bekijk de nadelen en eventuele mogelijkheden

door | dec 2, 2019 | Geld lenen zonder BKR, Leningen

Hoogstwaarschijnlijk sta jij zelf met een codering in het CKI van het Bureau Krediet Registratie en heb je hier al wel eens kennis van genomen. Zo niet, dan zul je dit zeker eens moeten doen. Het kan namelijk gevolgen hebben voor je hypotheek. De hypotheek met BKR is niet de beste combinatie die je jezelf kunt wensen. BKR coderingen hebben dan ook nadelige invloeden op het totaal te lenen hypotheekbedrag.
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

hypotheek met bkr

Goed om te weten is dat het BKR alle verstrekte kredieten, leningen en betalingsachterstanden bijhoudt. Wil je hier meer over weten dan verwijzen we je graag door naar onze particulier geld lenen zonder BKR informatiegids. We gaan snel door met de hypotheek en BKR. Beschik je namelijk over een A-codering dan wordt het afsluiten van een hypotheek een zeer lastige klus, echter is het ook weer niet onmogelijk. Des te meer reden om jezelf goed in te lezen.

Een hypotheek aanvragen met BKR? Lees zeker even dit artikel door met alle belangrijke punten die ter sprake komen bij een hypotheek met BKR. Profiteer en kom alles te weten over de hypotheek en BKR.

Ook hypotheek leningen worden geregistreerd in het CKI

Net als alle andere leningen en doorlopende kredieten wordt de hypotheek aangemeld bij het BKR. Goed om te weten is dat ook creditcard, winkelpassen, lease contracten en afbetalingen worden geregistreerd. Geld lenen kan dan ook invloed hebben op je maximaal te lenen bedrag. Heb je een onderhandse lening afgesloten? Deze wordt net als de studielening niet geregistreerd in het CKI.

Bij een hypotheek met BKR is het maximale hypotheek bedrag erg belangrijk. Hoe meer coderingen, hoe meer betalingsverplichtingen je hebt. Sommige zijn positief en dus niet erg, echter zijn de meeste negatief. We zullen hieronder meer vertellen over het maximale hypotheekbedrag en het effect hierop door deze BKR coderingen.

Wellicht ook interessant:

Effect BKR codering op het maximale hypotheekbedrag

Wanneer een hypotheek met BKR check gaat aanvragen krijg je te maken met het maximale hypotheekbedrag. Dit is de maximale som geld die je op het moment van aanvragen kunt krijgen.

Logischerwijs helpen betalingsachterstanden niet mee in het verhogen van deze som, het risico wordt namelijk flink hoger. Een hypotheek met schulden afsluiten is dan ook niet aangeraden.

Wel goed om te weten is dat een bepaald deel van je bruto inkomen verwoond mag worden. Ongeveer 1/3 deel van je inkomen wordt gebruikt als rekenfactor bij het de berekening van het maximale hypotheekbedrag.

Hypotheek met BKR codering en de verrekening

Een hypotheek met BKR registratie afsluiten en andere leningen nog open staan? De maandelijkse lasten van de openstaande vorderingen zullen worden verrekend met het voor wonen beschikbare deel van je inkomen. Grote kans dat hierdoor je maximale hypotheekbedrag in één keer flink lager kan uitvallen.

Het komt er dan ook op neer dat een hypotheek met negatieve BKR registratie afsluiten een pittige klus kan worden. Logisch natuurlijk want het gaat om grote hoeveelheden kapitaal.

Echter zijn er nog wel een aantal mogelijkheden waar je naar kunt uitwijken bij een hypotheek met negatieve BKR. Door middel van onderstaande beschreven factoren wordt het wellicht wat duidelijker.

BKR en hypotheek met een achterstandscodering

Beschik je over een A-codering welke ook wel de achterstandscodering wordt genoemd voor een krediet of lening die je eerder hebt afgesloten? Op dit moment heb je niet voldaan aan de betalingsverplichtingen, hiervoor heb je al meerdere waarschuwingen ontvangen.

Van een positieve registratie wordt deze omgezet naar een negatieve en dit is niet bevorderlijk voor de hypotheekaanvraag. Ook niet onbelangrijk is dat de betreffende codering tot 5 jaar nadat je volledig hebt afgelost wordt verwijderd.

Voorkom dergelijke coderingen, hypotheekverstrekker zullen je namelijk mijden. Voordat je opnieuw een aanvraag doet raden we het je aan om je BKR codering te laten verwijderen. In de meeste gevallen is de lening namelijk al lang afbetaald maar nog steeds zichtbaar.

De meeste verstrekkers maken helaas geen onderscheid, je betalingsgedrag in het verleden is namelijk ook een factor. Kortom, met een A-codering zul je op zoek moeten naar een hypotheek zonder BKR gedoe.

Je kunt het wel altijd proberen, de SWEW en NHG stellen namelijk dat er bij sommige A-coderingen wel tot financiering kan worden overgegaan. Er zijn ook nog andere alternatieven.

De schriftelijke plausibele verklaring

Bij sommige verstrekkers kun je een zogenaamde schriftelijke plausibele verklaring deponeren. Hierin zul je moeten beschrijven en aantonen dat de kans op herhaling (betalingsachterstand) zeer klein is. Ook zul je moeten verklaren hoe je deze betalingsachterstand(en) bent opgelopen. In sommige gevallen zijn hypotheekverstrekkers coulant en is een hypotheek met BKR binnen handbereik. Niet geschoten is altijd mis laten we maar zeggen.

BKR hypotheek en de H-codering

Om een H-codering in het CKI hoef je je minder druk te maken, deze is namelijk van positieve aard. Dit houdt namelijk in dat je bezig bent met herstelbetalingen voor een betalingsachterstand of deze volledig hebt ingelost. Je weet dat je dit volledig hebt ingelost wanneer er een einddatum wordt weergegeven.

Wil je een hypotheek met BKR toetsing en heb je een H-codering? Geen zorgen, de meeste partijen zullen geen problemen hebben met deze codering. Dit is tevens geen zekerheid voor acceptatie, er wordt namelijk nog steeds gekeken naar je betalingsgedrag in het verleden.

BKR A2 codering hypotheek en de BKR A3 codering hypotheek

Wil je een hypotheek met BKR A3 of een hypotheek met BKR A2 aanvragen? Dan zul je rekening moeten houden met een weigering. Beschik je namelijk over deze coderingen dan heb je een betalingsachterstand opgelopen.

Logischerwijs zullen de hypotheekverstrekkers hier niet om staan te springen en zullen je het liefste mijden. Je zult op zoek moeten naar een hypotheek zonder BKR registratie.

HY of SR krediet in combinatie met hypotheek en BKR

Heb je achterstanden lopen op leningen? Hypotheekverstrekkers zijn hier geen fan van en zijn in de meeste gevallen erg streng. Weigering is dan ook bijna een zekerheid. Zelfs met een A- of H-codering kun je maar bij zeer weinig aanbieders terecht, iets wat je nu juist niet wil tijdens het aanvragen van je hypotheek.

Heb je HY krediet voor de achterstand op een hypotheek of een SR krediet voor een schuldregeling? Deze factoren gaan een belangrijke en vooral moeilijke factor worden in de aanvraag.

BKR registratie telefoon hypotheek

Voorheen stonden telefoonabonnementen niet ingeschreven bij het BKR. Echter is er geconstateerd dat dit leningen zijn aan de telecom aanbieders. Het is dan ook niet gek dat dit word geregistreerd bij het BKR. Een BKR registratie telefoon hypotheek is dan ook zeker iets om over na te denken. Het heeft namelijk flinke invloed op de maximale hypotheek.

Uit onderzoeken die het AFM heeft laten uitvoeren is naar voren gekomen dat 60% van de personen tussen de 25 en 34 jaar een telefoon op afbetaling heeft en dus ook geregistreerd is bij het BKR.

In de nog jongere doelgroep van 18 tot 24 jaar heeft bijna 85% een telefoon op afbetaling. Telefoonabonnementen met een krediet boven de € 250,- worden voortaan aangemeld. Kies je voor een toestel onder dit bedrag zal dit geen invloed hebben op je hypotheek met BKR.

Hypotheek zonder BKR toetsing is vrijwel onmogelijk

In Nederland kennen we veel regels, al helemaal in de financiële sector. Het is dan ook helaas niet mogelijk om een hypotheek zonder BKR toetsing aan te vragen. Door de wet- en regelgeving zijn geldverstrekkers simpelweg verplicht om aankopen door te geven aan het BKR en jou hier te toetsen op je kredietwaardigheid.

Ook zal het CKI worden gebruikt om te kijken naar de betalingsmogelijkheden die je hebt. Overige leningen en kredieten zijn dan natuurlijk niet onbelangrijk. De hypotheek gaat om grote bedragen waardoor de hypotheek zonder BKR toetsing eigenlijk maar goed is dat hier een dergelijke toetsing mee gemoeid is.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: dec 2, 2019 @ 22:38

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.