...

Beleggen vergelijken & het hoogste rendement behalen?

Wil je je geld beleggen en ben je op zoek naar interessante mogelijkheden? Steeds meer mensen maken de keuze voor beleggen. Voordat je de keuze maakt voor een investeringsmogelijkheid is het verstandig om je eerst even in te lezen. Daarnaast wil je natuurlijk een totaaloverzicht ontvangen van de populairste investeringen in Nederland. 

Op Leningenhypotheek.com helpen we je met je zoektocht naar een geschikte investeringsmogelijkheid. Je kunt bij ons alle belegging aanbieders onafhankelijk met elkaar vergelijken. Jij weet precies waar je aan toe bent en bent verzekerd van de beste deal. Het behalen van de rendement ligt binnen handbereik!

Actualiteit & informatie op één centrale plek

Alle investerings mogelijkheden onafhankelijk vergelijken

Geld besparen & hoogste rendement behalen

vergelijker

De verschillende investerings mogelijkheden

Beleggen in goud

Alles van A-Z over beleggen in goud

Beleggen in zilver

Alles van A-Z over beleggen in zilver

Beleggen in vastgoed

Alles van A-Z over beleggen in vastgoed

Brokers

Alle informatie van A-Z over brokers!

Beleggen in aandelen

Alles van A-Z over beleggen in aandelen!

Alle informatie over beleggen & investeren

Wat is beleggen en wat levert het mij op?

Wat is beleggen en de beleggen betekenis? Twee vragen die ons ontzettend veel gesteld krijgen. We willen jouw op weg helpen naar de best passende manier voor geld beleggen. Allereerst zullen we de beleggen betekenis met je bespreken. Je wilt natuurlijk wel weten waar je aan begint, investeren is namelijk nooit zonder risico’s. Lees dan ook snel verder!

Beleggen betekenis

Daar gaan we, de beleggen betekenis. Beleggen betekent in een notendop het investeren van geld in een dergelijk financieel product met als einddoel het behalen van een financieel rendement.

Zoals we hierboven hebben vermeld zitten er risico’s verbonden aan geld beleggen. In de ergste situatie kan het voorkomen dat je geïnvesteerde vermogen gedeeltelijk of helemaal niet terug ontvangt.

Gelukkig bestaan er dan ook verschillende manieren om te investeren met elk haar eigen risico’s. Daarnaast kun je binnen een belegging van een financieel product vaak kiezen voor een hoog, middel of laag risico. Geld beleggen kan dan ook een flink rendement opleveren.

Hoe beleggen?

Hoe beleggen? Er zijn een flink waarop je kunt geld beleggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te beleggen in goud, beleggen in vastgoed of beleggen in zilver. De ene mogelijkheid draagt meer risico’s dan de andere. Echter is het wel vaak zo dat een hoog risico gelijk staat aan een hoog rendement. Dit is immers waarom je kiest voor je eigen geld belegen.

Binnen ieder financieel product zoals zilver, goud, vastgoed of aandelen heb je verschillende keuzemogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor vastgoed beleggen heb je de keuzemogelijkheid uit een vastgoedfonds maar ook een commanditair vennootschap. Ook deze varianten dragen elk weer haar eigen risico en rendement.

Tevens kun je de keuze maken voor een zogenaamd beleggingsfonds. In de meeste gevallen zul je geld investeren in het fonds. Dit fonds zal vervolgens investeren in verschillende beleggingen categorieën. Het grootste voordeel van een beleggingsfonds is dat je beschikt over een voldoende risico spreiding.

Eventuele verliezen kunnen worden gecompenseerd met eventuele rendementen. Risicospreiding is een van de belangrijkste punten waarop je goed moet letten wanneer je de keuze maakt voor geld beleggen.

Rendement beleggen op de lange termijn

Geld beleggen laat zich voornamelijk kenmerken door een rendement dat wordt behaald op de langere termijn. Er zijn aanbieders welke claimen dat je op korte termijn een rendement kunt behalen. Maar wat is korte termijn dan? Er zijn wel degelijk mogelijkheden om rendement te behalen op de korte termijn.

Echter hebben we het dan al snel over kans spellen of speculaties. Dit is dan ook geen geld beleggen. Het rendement beleggen wordt voornamelijk behaald op de langere termijn. Wanneer dit niet het geval is zal het risico enorm hoog liggen.

Hoe werkt beleggen dan precies? Zijn er meerdere mogelijkheden?

Hoe werkt beleggen nu precies? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het mogelijk om op tal van verschillende manieren te investeren. Voordat je kunt starten zul je natuurlijk een belegging moeten kiezen waarin je wilt investeren. Na je keuze zul je goed moeten nadenken over hoe je het wil gaan aanpakken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf de touwtjes in handen te houden en de keuze maken voor zelf beleggen. Tevens kun je de keuze maken voor een tussenpersoon of broker. Deze tussenpersoon en broker kunnen je uitstekend voorzien van een rendement leverende portefeuille. Deze keuze hangen sterk af van je eigen voorkeuren. Houd echter wel rekening met de belasting welke je betaalt over je belegging.

Hoe werkt beleggen met de belastingdienst?

Wanneer je de keuze maakt voor geld beleggen ben je van om een rendement te creëren. Het rendement beleggen is dan ook het hoofddoel. Echter zul je wel rekening moeten houden met de belastingdienst. Beleggingen vallen in Nederland namelijk in box 3 en niet de gebruikelijke box 1. Dit levert fiscale voordelen op.

Houd bij sommige vormen van investeren rekening met de manier waarop je belegt. Zo is het bij een vastgoed belegging niet voordelig wanneer je een actieve belegger bent. Je wordt namelijk gezien als actieve vermogensbeheerder waardoor het rendement wordt gezien als salaris. Je beleggen rendement wordt in dat geval belast in box 1.

Veilig beleggen mogelijk of altijd een hoog risico?

De meeste mensen willen veilig beleggen maar wat houdt dit dan precies in? Veilig beleggen houdt in dat je kiest voor het investeren in een financieel product met weinig risico. Dit houdt in dat je vrijwel zeker bent van teruggave van je investering met een klein rendement. Over het algemeen is het zo dat een hoger risico een hoger rendement beleggen oplevert.

Het is dan ook mogelijk om de keuze te maken voor een investering met een hoog tot zeer hoog risico. Als het positief uitpakt voor dit soort beleggers liggen de rendementen ontzettend hoog. Echter raden wij dit de beginnende belegger niet direct aan. Een goede vraag welke je jezelf zeker kunt stellen is: Wil ik investeren met veel geld of met kleinere sommen geld?

De meeste mensen welke specifiek kiezen voor veilig beleggen doen aan een goede risicospreiding. Op deze manier is het namelijk mogelijk om eventuele verliezen te compenseren met winsten. Veilig beleggen hoeft niet moeilijk te zijn!

Risico’s en rendement beleggen

Het rendement beleggen hangt sterk samen met de risico’s. Nederlanders staan bekend om het feit dat ze het liefste zoveel mogelijk risico uit de weg gaan. Echter is risico niet te voorkomen. De tegenprestatie welke je hiervoor ontvangt is het beleggen rendement. Je hebt het risico voor een groot deel zelf in de hand. Hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement beleggen.

Dit fenomeen wordt ook vaak een belegginsrisico genoemd. Hiermee wordt de kans op de waardedaling van je investering aangeduid. Naast je eigen handelen zijn er nog een aantal factoren welke het risico van de investering kunnen bepalen. In de beleggingswereld wordt gebruik gemaakt van de volgende vuistregel: hoe hoger het neerwaartse risico, hoe groter het beleggen rendement.

Risico spreiding

Ondanks het risico is het goed mogelijk om de eventuele risico’s zover mogelijk in te perken. Een bekende manier is de risico spreiding. Deze spreiding is mogelijk door de beschikbaarheid van verschillende vormen van investeren. Het is het beste om niet al je eieren in één mandje te leggen.

Waarin beleggen?

Wellicht vraag je je af: waarin beleggen? Er zijn een hoop mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Op onze website hebben we de populairste vormen uitvoerig voor je beschreven. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor beleggen vergelijken. Hieronder hebben we alvast een kort stukje over een aantal mogelijkheden voor je beschreven. Wellicht ontvang je antwoord op de vraag waarin beleggen?

Beleggen in vastgoed een populaire vorm

Beleggen in vastgoed is een van de meeste gekozen investeer vormen van Nederland. Binnen deze vorm kan je ook weer kiezen voor een aantal verschillende mogelijkheden. Wij begrijpen goed dat veel mensen kiezen voor het beleggen in vastgoed. Deze beleggers profiteren namelijk van een rendement dat in de meeste gevallen wordt behaald door huurinkomsten.

Vandaag de dag is er een enorme vraag naar woningen in ons land waardoor huurinkomsten vrijwel gegarandeerd zijn. Echter stellen sommige varianten van beleggen in vastgoed de eis dat je over een flink eigen vermogen beschikt. Is dit niet het geval dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een vastgoedfonds. Daarnaast heb je vrijwel geen tot niet last van inflatie. Door een jaarlijkse indexatie kan dit verlies worden gecompenseerd.

Het grootste risico van deze manier van investeren is dat je het risico loopt op het niet kunnen vinden van huurders. Daarnaast komt het in de praktijk voor dat vastgoedbeleggers flink wat geld moeten stoppen in onderhoud en het verhelpen van schade door de huurders.

Als we kijken naar het risico dat het met zich meebrengt en deze gaan vergelijken met andere mogelijkheden zien we dat deze vrij laag ligt. Het is een fysiek product met een stabiele waarde. Het is minder risicovol dan het investeren in aandelen, edelmetalen of valuta.

Beleggen in goud iets voor mij?

Heb je een voorkeur voor zelf beleggen of volledig online beleggen? Dan is er een grote kans dat het investeren in goud een goede optie kan zijn voor jou. Beleggen in goud is naast vastgoed één van de meest gekozen varianten in Nederland.

Kies je voor goud beleggen dan stop je je geld in het edelmetaal zelf of een financieel product dat te maken heeft met goud. Online beleggen in goud is vandaag de dag een stuk makkelijker en overzichtelijker dan voorheen. Er bestaan dan ook tal van platformen waarmee je kiest voor zelf beleggen in goud.

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om fysiek goud in te kopen. Er bestaan flink wat verschillende mogelijkheden om rendement te behalen op dit edelmetaal. Denk maar eens aan goudtrackers, Exchange Traded Funds of goudmijn aandelen. Beleggen in goud is enorm veelzijdig. Deze mogelijkheden beschik elk over haar voor- en nadelen. Zo bestaan er bijvoorbeeld opslagkosten welke je rendement beleggen flink kunnen verlagen. Het is dan ook een slim idee om te kiezen voor beleggen vergelijken.

Beleggen in zilver

Naast goud kun je ook geld beleggen in zilver. Ook dit is een edelmetaal welke gelijkenissen maar voornamelijk veel verschillen kent met goud. Het beleggen in zilver is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Rendement beleggen in zilver is dan ook aanzienlijk gestegen. Dit heeft met name te maken door de beperkte zilvervoorraad.

Mede door de bedrijvigheid welke zilver veelal gebruikt in consumenten elektronica ontstaat er schaarste. Het aanbod wordt duurder en rendementen worden hoger. De zilvermarkt is dan ook 19 keer kleiner dan de goudmarkt. Hierdoor heb je te maken met regelmatige stijgende of dalende zilverprijzen. Beleggen in zilver kan hierdoor hoge rendementen opleveren in relatief korte tijd.

Beleggen in aandelen mogelijk?

Je hebt er zeker weleens van gehoord, het beleggen in aandelen. Wellicht verbeeld je je nu een flinke hoop mensen op de beurs met een telefoon in de hand. Echter is het flink ontwikkeld en is het vandaag de dag een zeer laagdrempelige variant van investeren. Daarnaast biedt het beleggen in aandelen je de mogelijkheid om een klein stukje eigenaar te worden van de grootste bedrijven op de wereld.

Veel mensen kiezen voor online beleggen in aandelen. Kort door de bocht is je rendement afhankelijk van de koers van de onderneming waarin jij je hebt geld hebt gestopt middels het kopen van aandelen. Stijgt de koers van de onderneming waarin jij geïnvesteerd hebt dan zul rendement ontvangen. Wellicht vraag je je af in welke vorm je dit rendement ontvangt?

Dividend beleggen

Je rendement dat je ontvangt wanneer je de keuze maakt voor de betreffende vorm ontvangt is het zogenaamde dividend beleggen. Je ontvangt een stukje winst van het betreffende bedrijf. Dividend beleggen is onder tal van mensen in Nederland erg geliefd. Online en zelf beleggen wordt dan ook steeds populairder.

Tevens heb je de mogelijkheid om je vermogen beschikbaar te stellen voor overheden of de bedrijvigheid. Het bedrag dat je verstrekt wordt vervolgens beloond middels een rentepercentage.

Goedkoop beleggen, is het mogelijk?

Goedkoop beleggen, veel particulieren streven ernaar. Goedkoop beleggen is nooit een domme keuze, je wilt immers zo veel mogelijk rendement behalen. Wellicht vraag je je af welke stappen je moet ondernemen voor goedkoop beleggen. Er zijn een aantal zaken waar je namelijk rekening mee kunt houden wanneer je wil beleggen met weinig geld.

Met welke producten kan ik goedkoop beleggen?

Allereerst is het goed om te weten dat beleggen vergelijken een zeer verstandige oplossing is. Aanbieders profiteren namelijk van de onduidelijkheid bij de particulier over verschillende investeringsmogelijkheden. Het komt dan ook vaak voor dat vrijwel dezelfde investeringsmogelijkheden flink in prijs verschillen. Dit gaat allemaal ten koste van je beleggen rendement.

Hoge instapkosten komen dan ook veel voor. Veel particulieren vallen in deze gevallen voor erg optimistische rendementen welke vaak zijn gebaseerd op het verleden. Daarnaast beschikken ze vaak over een unieke en baanbrekende strategie waarmee ze iedere markt kunnen verslaan. Echter is dit alles mooi niet altijd het geval. Successen uit het verleden zijn dan ook geen garantie voor rendement beleggen in de toekomst.

Wanneer je wil beleggen met weinig geld kun je de keuze maken voor zogenaamde mixfondsen. Deze investeringsmogelijkheid laat zich kenmerken door het feit dat de markt niet perse verslagen hoeft te worden. De kosten beleggen zullen dan ook aanzienlijk dalen. Daarnaast beschik je over risicospreiding voor minder dan 1% per jaar. Op de lange duur beschik je over een portefeuille welke een goed rendement oplevert.

Goedkoop beleggen middels een broker

Wil je niet zelf beleggen en zoveel mogelijk uit handen geven? Het komt veel voor dat mensen alleen hun vermogen beschikbaar willen stellen. In dit geval kan een broker goed van pas komen. Je zult al snel zien dat er flink kan worden gesneden in de kosten beleggen. Echter is het wel slim om te kiezen voor broker beleggen vergelijken.

De duurste broker is namelijk vier keer duurder dan de goedkoopste. Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met de kosten welke in rekening worden gebracht voor bijkomende diensten.

Beleggen met weinig geld

Specifiek op zoek naar een optie om te beleggen met weinig geld? Het is natuurlijk altijd mogelijk om te beleggen met klein bedrag. Veel beginners maken de keuze voor fondsen welke vrijwel alle diensten uit handen nemen. Je betaalt hiervoor een klein percentage van je rendement. Beleggen met weinig geld wordt steeds populairder.

Sparen of beleggen, wat moet ik kiezen?

Er zijn tal van manieren waarop je je eigen vermogen kunt laten groeien. De ene mogelijkheid is wat risicovoller dan de ander. Veel gekozen opties zijn sparen en beleggen maar moet je nu de keuze maken voor sparen of beleggen? De keuze hangt sterk samen met je eigen voorkeuren en financiële situatie. Middels onze website kun je beide varianten vergelijken. Kies voor beleggen vergelijken en ontvang de beste deals.

Verschil sparen of beleggen

Als we kijken naar het grootste verschil tussen sparen of beleggen dan komen we al gauw uit op het risico en rendement dat wordt behaald. Sparen is een flexibelere vorm met meer zekerheid, echter is het rendement een stuk lager. Een belegging kan je dan ook een flink rendement opleveren op de lange termijn.