...

Geld lenen op een verantwoordelijke manier & direct besparen

Wil je geld lenen? De vraag naar geld lenen wordt jaarlijks alsmaar groter. echter weten veel mensen niet helemaal waar ze het beste kunnen beginnen. Het kan dan ook voor sommigen een lastige klus zijn om de keuze te maken voor de beste passende lening.

Op Leningenhypotheek.com helpen we je met je zoektocht naar een geschikte lening. Je kunt bij ons alle kredietverstrekkers onafhankelijk met elkaar vergelijken. Daarbij kun je direct alle voor-en nadelen van verschillende verstrekkers bekijken. Jij weet precies waar je aan toe bent en bent verzekerd van de beste deal!

Actualiteit & informatie op één centrale plek

Alle lening vormen onafhankelijk vergelijken

Geld besparen & profiteren van de laagste rentes

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Maximale lening

Meer dan € 100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op aanvraag

Heldere, transparante en duidelijke communicatie

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Informatie & vergelijken van leningen

Persoonlijke lening

Alle persoonlijke lening verstrekkers vergelijken in 2022

Zakelijke lening

Alle zakelijke lening verstrekkers vergelijken in 2022

Doorlopend krediet

Alle doorlopende krediet verstrekkers vergelijken in 2022

Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR vergelijken in 2022

Alle informatie over geld lenen

Krediet betekenis, alles van A-Z

Wat is krediet? Een vraag die ons veel gesteld wordt. Het is altijd verstandig om jezelf allereerst in te lezen voordat je de keuze maakt voor geld lenen. Allereerst zullen we je de letterlijke krediet betekenis uitleggen.

Krediet bestaat voor de meeste gevallen uit geld welke afkomstig is van een kredietverstrekker. Over dit geldbedrag ben je een terugbetaling verschuldigd en in de meeste gevallen komt hier een rente percentage bovenop. Krediet wordt dan ook een geld lening genoemd.

Wanneer je kiest voor geld lenen beschik je dus over een krediet. Normaliter denken mensen dat je alleen over een krediet spreekt wanneer deze daadwerkelijk wordt opgenomen. Echter is het ook zo dat je wanneer je op je betaalrekening tot een bepaald bedrag rood mag staan over een krediet beschikt. Daarnaast is ook de creditcard een vorm van geld lening tot een maximale bestedingslimiet.

Wat is financiering?

Er wordt in veel gevallen ook gesproken over een financiering, maar wat is financiering dan precies? Is het iets anders dan een geld lening? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden. Financiering is namelijk een andere benaming voor geld lenen. Wanneer iemand spreekt over het financieren van bijvoorbeeld een auto of woning dan wordt hiermee een krediet bedoeld.

Echter heeft dit begrip ook een andere betekenis. Een veel gebruikt woord in de wereld van het aantrekken van vermogens voor de start van een onderneming is namelijk financiering.

Particuliere financiering

Je kunt op verschillende manieren een particuliere financiering aangaan. De meest gekozen varianten in Nederland zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. We hebben hier twee speciale pagina’s voor opgesteld met alle informatie die je nodig hebt. Echter zullen we hieronder de twee financiering mogelijkheden kort met je bespreken.

Kies je voor de persoonlijke lening dan kies je voor een geld lening met een bedrag welke vooraf is afgesproken. Tegen dit vooraf bepaalde bedrag wordt een vaste rente berekend. Je zult het krediet eenmalig op je betaalrekening ontvangen waarop je vervolgens maandelijks een vooraf afgesproken bedrag aflost.

De andere vorm is het doorlopend krediet. Als we kijken naar de kenmerken komt al sterk naar voren dat deze leenvorm een stuk flexibeler is. Het is namelijk mogelijk om onbeperkt op te nemen en af te lossen. Hierbij zit je vast aan een vooraf afgesproken limiet. Je zult rente moeten betalen over het openstaande saldo. Hetgeen wat je daadwerkelijk hebt opgenomen. In de meeste gevallen beschik je over een flexibele rente en looptijd.

Wat is geld lenen precies?

Hierboven hebben we het al gehad over de begrippen financiering en krediet. Echter krijgen wij ook de vraag: wat is lenen? Deze vraag kunnen we gelukkig voor je beantwoorden. Het betekent in principe hetzelfde als de hierboven benoemde begrippen.

De meeste mensen in ons land kiezen voor leningen wanneer zij een product of dienst willen aanschaffen. Het eigen vermogen laat het niet toe waardoor naar deze optie moet worden uitgeweken. Kies voor leningen vergelijken en kom er binnen enkele seconde achter wat er mogelijk is binnen de persoonlijke situatie.

Online geld lenen, kan het?

Wil je geld lenen zonder gedoe, snel over het geld beschikken en online geld lenen? Vandaag de dag is het mogelijk. Geld lenen online is erg makkelijk zelf te regelen. Hier komen geen adviseurs en andere dure kostenposten bij kijken. Echter is het hierbij wel belangrijk dat je allereerst hebt gekozen voor alle leningen vergelijken.

Middels onze vergelijker kun je je leenbedrag invoeren waarop wij alle aanbieders welke het beste bij je passen inladen. De kredietverstrekker met de laagste rente zul je bovenin de vergelijker zien verschijnen. Lees wel ten allen tijden de voorwaarden en vraag middels de vergelijker een offerte op bij de betreffende kredietverstrekker.

Geld lenen online offerte

Nadat je hebt gekozen voor online geld lenen zal de verstrekker of bank je aanvraag beoordelen. Jij hoeft eigenlijk vanaf dit moment niets meer te doen. De verstrekker of bank is nu namelijk aan zet. Ze zullen je binnen een aantal werkdagen een offerte opsturen welke het best past bij je persoonlijke situatie.

Houd echter wel rekening met het feit dat je bij de meeste verstrekkers moet voldoen aan de BKR toetsing. Pas wanneer dit in orde is zul je de offerte ontvangen. Je zult deze per post krijgen thuis gestuurd waarop je bij acceptatie je handtekening plaatst en terugstuurt naar de kredietverstrekker.

In de meeste gevallen zul je binnen 24 uur na de acceptatie het gewenste leenbedrag ontvangen op je persoonlijke rekening. Vanaf dat momenten kun je tal van verschillende zaken financieren.

Lening aanvragen, hoe werkt het?

Je zult het wellicht niet denken maar een lening aanvragen is binnen enkele minuten geregeld. De snelste manier is natuurlijk naar je eigen bank stappen en hierbij een lening afsluiten. Echter kunnen wij met zekerheid zeggen dat je op deze manier niet profiteert van het voordeligste rentepercentage.

Het is dan ook altijd verstandig om voor het lening aanvragen te kiezen voor lening vergelijken. Op deze manier ontvang je namelijk een totaaloverzicht met het aanbod en bijbehorende rentes. Het verschil tussen een dure of goedkope lening aanvragen is maar liefst € 600,- op jaarbasis. Hier kun je voor op vakantie en dit wil je natuurlijk niet mis lopen.

Je hebt je perfect passende aanbieder gevonden maar vraag jezelf af: hoe moet dat nou, krediet aanvragen? We zullen het je uitleggen zodat jij binnenkort flink kunt gaan besparen.

Waar kan ik geld lenen?

Alle kredietverstrekkers met elkaar vergeleken en wil je krediet aanvragen of een lening afsluiten? Goed bezig! Echter zul je jezelf nu de vraag moeten stellen: waar kan ik geld lenen? Er is een groot aanbod aan kredietverstrekkers welke jou allemaal dolgraag willen inlijven. Er zit een groot verschil in het aanbod.

Verschillende kredietverstrekkers

Tijdens leningen vergelijken zul je een aantal bekende banken of kredietverstrekkers tegen komen. Het klopt inderdaad dat het aanbod bestaat uit de grote banken in ons land. Daarnaast kun je ook kiezen voor de kleinere of volledig online kredietverstrekkers. Deze zijn wat minder bekend maar doen niet onder voor de grote banken in ons land. Bij deze verstrekkers kun je meestal een online lening aanvragen.

Je zult als snel zien dat de kleinere verstrekkers vaak betere rentepercentages aanbieden. In de meeste gevallen zijn deze verstrekkers dochterondernemingen van de bank waardoor ze onderdeel zijn van de grote bank. De dochteronderneming wordt vaak opgericht voor een doelgroep. Desalniettemin bieden zij vaak de beste deals en voorwaarden.

Goedkope lening aanvragen, wat moet ik doen?

Ben je specifiek opzoek naar een goedkope lening aanvragen dan is het verstandig om hieronder onze tips te lezen. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten waar je op moet letten tijdens goedkope lening aanvragen. Hieronder hebben we je precies verteld wat je moet doen.

Geld lenen vergelijken voordat je kiest voor lening afsluiten

Wil je absoluut een goedkope lening aanvragen dan raden we het je aan om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je verzekeren dat wanneer je voor de eerste de beste aanbieder kost je een te hoog rente percentage gaat betalen. Houd er rekening mee dat iedere verstrekker over haar eigen rente lening en voorwaarden beschikt.

Kies je voor lening vergelijken dan kun je alle rentes en voorwaarden met elkaar vergelijken waardoor je vrijwel verzekerd bent van de best passende deal.

Krediet aanvragen met de best passende terugbetaaltijd

De meeste mensen die kiezen voor lening aanvragen gaan voor een persoonlijke lening. Hierbij is vooraf een looptijd afgesproken, dit wordt ook wel terugbetaaltijd of aflosperiode genoemd. In de vaste regel is het zo dat wanneer de looptijd lang is de maandelijkse lasten lager liggen.

Echter is er bij deze vaste regel wel een kanttekening te plaatsen. Ga je namelijk een online lening aanvragen met de langst mogelijk looptijd dan zul je relatief lang rente over het openstaande bedrag moeten betalen. Op de langere termijn zal deze keuze resulteren in een dure lening. Wil je een goedkope lening aanvragen dan is het verstandig om voor een zo kort mogelijke looptijd te kiezen.

Lening afsluiten en extra aflossen

Veel mensen die een online lening afsluiten besluiten vaak bij een financiële meevaller om extra af te lossen. Extra aflossing zorgt voor een afname in de looptijd. Dit resulteert vervolgens weer in minder hoge rentekosten. Je kunt door middel van extra aflossen flink besparen. In de meeste gevallen wordt hier voor gekozen wanneer er een bonus of vakantiegeld vrij komt. Het is dan ook een verstandige keuze wanneer je over een goedkope lening wil beschikken.

Voorwaarden en lening afsluiten

Het is wellicht het meest saai facet van geldlenen, de bijbehorende voorwaarden. Het is altijd slim om de voorwaarden goed door te lezen en eventueel met elkaar te vergelijken. Je moet namelijk op zoek naar een goedkope lening in combinatie met de best passende voorwaarden. Zo zul je bijvoorbeeld goed moet letten op de voorwaarden omtrent het extra aflossen. Het kan namelijk zijn dat er een boete van kracht is wanneer je kiest voor extra aflossen. Daarnaast kan krediet beschikken over verzekeringen tegen eventuele financiële problemen.

Online lening aanvragen

Wil je een online lening aanvragen of online lening afsluiten? Dit is geen enkel probleem. Heb je een vergelijking tussen alle aanbieders met elkaar gemaakt en heb je de best passende gevonden? Druk op de button en willen zullen je doorsturen naar het aanvraagformulier. Je zult binnen enkele minuten beschikken over een offerte van een lening.

Wil je een online lening afsluiten dan zul je over een aantal persoonlijke gegevens moeten beschikken. Heb deze bij de hand, hierdoor zul je het aanvraagproces flink versnellen.

 • Je voor-en achternaam
 • Je woonadres
 • De gezinssituatie
 • De woonsituatie
 • Je inkomsten en uitgaven
 • IBAN rekeningnummer

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen? Een veel gestelde vraag wanneer iemand wil geld lenen. Bijna iedereen heeft een andere reden voor het geld lenen. Om de vraag wat kan ik lenen te beantwoorden is het belangrijk om te kijken naar doel. Ga je bijvoorbeeld een woning kopen of je huis verbouwen? Het is essentieel dat je altijd verantwoord leent. Maximaal lenen is dan ook niet voor iedereen geschikt.

Om de vraag hoe kan ik lenen te beantwoorden zul je moeten kijken naar een aantal belangrijke factoren. Eigenlijk vraag je jezelf af: wat kan ik maximaal lenen? Om hier achter te komen zul je moeten kiezen voor lening berekenen. En laat het nou net zo zijn dat we je hierbij kunnen helpen.

Wat kan ik lenen?

Allereerst de vraag: wat kan ik lenen? Bij de meeste kredietverstrekkers zul je een minimaal bedrag van € 5.000,- moeten afnemen. Wil je juist maximaal lenen dan is dit vaak mogelijk tot een bedrag van € 150.000,-. Hierbij beschik je wel over een partner. Is dit niet het geval dan kun je maximaal lenen tot een bedrag van € 75.000,-. Daarnaast zul je twee keer dit bedrag moeten aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers.

Echter komen we hier weer bij de vraag: wat kan ik lenen? Namelijk niet iedereen kan zomaar even deze bedragen lenen. Wil je maximaal lenen dan wordt er allereerst gekeken naar je persoonlijke situatie. We hebben deze hieronder voor je besproken:

 • Je woonsituatie
 • Je gezinssamenstelling
 • Hoogte en soort inkomen
 • Het actuele dienstverband
 • Huidige kredietwaardigheid.

Maximaal lenen, is het mogelijk?

Veel mensen geven aan dat ze graag maximaal lenen. Echter is dit niet altijd de beste oplossing. Wat mag ik lenen hangt namelijk af van een aantal belangrijke factoren. Je hebt vast wel eens gehoor van de zin let op, geld lenen kost geld. Kies je voor maximaal lenen dan zul je natuurlijk ook meer terug moeten betalen. Het rentebedrag zal dan ook logischerwijs hoger liggen.

Kijk allereerst goed naar het doel waarvoor je krediet wil verkrijgen. Het is niet slim om direct te kiezen voor maximaal lenen. We raden het je aan om alleen het geldbedrag te lenen wat je echt nodig hebt om het doel te bereiken. Maximaal lenen betekent vaak teveel lenen.

Maximaal lenen, waar wordt rekening mee gehouden?

Wil je je lening berekenen of geld lenen berekenen dan zal er bij de meeste kredietverstrekkers rekening worden gehouden met je persoonlijke situatie op het gebied van financiën. Verantwoord lenen is erg belangrijk in de financiële markt. Kredietverstrekkers zijn dan ook verplicht om het verantwoorde leenbedrag te berekenen middels je gezinssamenstelling, inkomen, dienstverband en huidige kredietwaardigheid.

Vanuit deze punten wordt er gekeken naar het maximale leenbedrag, wat je je precies kunt veroorloven. Dit staat allemaal beschreven in de wet op het financieel toezicht, ook wel de WFT genoemd. De AFM is verantwoordelijk voor het handhaven van deze gedragscodes.

Hoe lang duurt creditcard aanvragen?

Wanneer je door de aanvraag bent heen gekomen en geaccepteerd zul je binnen 5 tot 10 werkdagen je kaart thuis ontvangen. Dit klinkt niet heel erg snel maar dit wordt voornamelijk veroorzaakt door administratieve werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de BKR toetsing. Het aanvragen zelf duurt daarentegen maar een paar minuten. Middels de vergelijker ben je verzekerd van de beste en voordeligste deal.

Hoe kan ik een creditcard aanvragen?

Aanvragen creditcard is geen moeilijke klus, het is zelfs binnen enkele minuten geregeld. Je kunt volledig online en veilig een creditcard aanvragen. Hieronder hebben we een klein stappenplan voor je opgesteld:

 1. Vergelijk alle creditcard aanbieders op extra’s, bestedingslimieten en jaarprijzen op deze website middels onze vergelijker.
 2. Maak een keuze uit de verschillende soorten kaarten.
 3. Druk op de aanvraag knop en wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Op deze manier ben je verzekerd van een beveiligde omgeving.
 4. Voor het aanvragen creditcard zul je een aantal persoonsgegevens moeten invullen. Daarnaast kunnen ze vragen naar je inkomen of uitkering.
 5. Aan de hand van deze gegevens worden er administratieve werkzaamheden in werking gesteld. Er wordt gekeken naar je kredietwaardigheid middels een BKR toetsing.

Welke creditcard gegevens heb ik nodig?

Zoals in stap 4 staat beschreven zul je een aantal gegevens moeten overdragen aan de provider bij creditcard aanvragen. Hierbij moet u voornamelijk denken aan persoonlijke gegevens als je adres of BSN nummer. Deze gegevens worden gebruikt voor het uitvoeren van de BKR-toetsing.

Hier wordt gekeken naar de openstaande schulden en eventueel lopende leningen. Is dit het geval? De provider zal in de hoogste waarschijnlijkheid geen creditcard aan je willen verlenen. Wil je een creditcard zonder BKR dan zul je een vergelijking moeten maken tussen alle prepaid creditcards.

Met dit type wordt geen BKR toetsing in werking gesteld, daarnaast bestaat er geen inkomenseis. Een prepaid creditcard wordt ook wel een creditcard zonder BKR genoemd. Een prepaid creditcard aanvragen gaat over het algemeen wat sneller dan bij een reguliere kaart.

Creditcard activeren

Je kunt je creditcard activeren wanneer je door de BKR toetsing bent gekomen. Ben je geaccepteerd dan wordt de kaart je per briefpost opgestuurd. Echter moet je er rekening mee houden dat de kaart bij ontvangst nog niet geactiveerd is. De pincode wordt namelijk om veiligheidsredenen op een ander moment thuisbezorgd. In de meeste gevallen komt de code eerder binnen dan de kaart zelf.

Om betalingen te kunnen voltooien is de creditcard activeren essentieel. Tot de activatie is de kaart geblokkeerd, na activatie wordt deze blokkade opgeheven. Een creditcard activeren is niet moeilijk, je zult worden ondersteund met een stappenplan welke je kunt terugvinden in de brief. Voor de mensen die zichzelf alvast willen voorbereiden hebben we hieronder een creditcard activeren stappenplan voor je opgesteld.

 1. Je dient in te loggen in de beveiligde omgeving van de creditcard uitgever. In de meeste gevallen is deze omgeving te vinden op de website van uw bank.
 2. Vervolgens dien je je identiteit verifiëren. Dit is op een aantal verschillende manieren te doen. De meeste mensen kiezen voor het bellen naar een speciaal telefoonnummer, daarnaast kun je ook kiezen voor het doorgeven van een aantal cijfers.
 3. Na het signeren van de achterkant van de kaart is de creditcard geactiveerd. Het signeren is ook online mogelijk.

Houd rekening met het feit dat de activatie procedure bij de gekozen partij iets kan verschillen. creditcard aanvragen is binnen enkele seconde geregeld. Kijk wat het voor jou oplevert. We raden het je tevens aan om te kiezen voor geld lenen vergelijken.

Particulier geld lenen, hoe werkt het?

Particulier geld lenen, wat houdt het nu precies in? Het is namelijk niet hetzelfde als geld lenen van een financiële instelling of bank. Je doet aan particulier geld lenen wanneer je over vermogen beschikt van iemand anders zonder dat hier een financiële partij tussen zit. Geld lenen particulier komt voornamelijk voor in de familie of gezinssituatie. Er wordt in deze gevallen vaak ook geen rente gerekend. Het is meer een vriendendienst.

Echter bestaan er ook particuliere lening verstrekkers waarbij je kunt kiezen voor particulier geld lenen. Maar zitten hier nu extra voordelen aan verbonden? Betere voorwaarden? Lagere lening rente? We zullen hieronder alles met je bespreken over geld lenen particulier.

Particuliere lening verstrekkers: de privé persoon

Zoals we net hebben verteld doe je aan particulier geld lenen wanneer er tussen jou en de kredietverstrekker geen financiële instelling gemoeid is. Een van de particuliere lening aanbieders kan de privé persoon zijn. Een familielid valt hier bijvoorbeeld onder.

Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor online geld lenen particulier. Hierbij verkrijg je geld van een onbekende. Ook hier is rente lening mee gemoeid. We kunnen deze manier van lenen zien als een afzonderlijke leenvorm. Deze leenvorm brengt een aantal voordelen met zich mee die een persoonlijke lening of doorlopend krediet niet hebben. Deze voordelen zijn voornamelijk interessant voor een bepaalde doelgroep.

Wanneer is particulier geld lenen interessant

Het grootste voordeel van deze leenvorm is dat de kredietnemer in veel gevallen niet in aanraking komt met een BKR-toetsing. Deze leenvorm is dan ook voornamelijk interessant voor de mensen die kampen met een negatieve BKR codering.

Kun je door deze negatieve BKR codering geen geld lenen bij een financiële instelling of bank dan is deze leenvorm wellicht een goede mogelijkheid. Echter brengt dit wel wat risico’s met zich mee. Er zitten dan ook gevaren aan particulier geld lenen. Maximaal lenen ligt bij deze leenvorm op de loer. Het komt in de praktijk voor dat veel mensen meer lenen dan verstandig is. Verantwoord lenen is het allerbelangrijkste.

Bij welke particuliere lening aanbieders kan ik terecht?

Je zult je wellicht afvragen bij welke particuliere lening aanbieders je terecht kunt voor deze leenvorm. Je hebt een aantal opties waar je uit kunt kiezen. In de meeste gevallen wordt deze variant verstrekt door een persoon in de directe omgeving. Vaak de ouders of andere familieleden.

Daarnaast heb je ook de optie om online een particuliere lening af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld terecht op het platform Marktplaats. Hierop kom je vaak advertenties tegen waarin mensen hun vermogen aanbieden. Houd rekening met het feit dat je op deze manier te maken hebt met een verstrekker die niet wordt gecontroleerd door het AFM.

Wil op deze manier geld lenen particulier dan is het meer dan verstandig om alles zwart op wit te zetten middels een overeenkomst. Voor beide partijen. Wellicht is het verstandig om een jurist de overeenkomst na te laten kijken. Zo weet je zeker dat alles volgens de regels gebeurt en in de toekomst geen problemen ervaart met bijvoorbeeld de afbetaling.

Leenovereenkomst bij deze leenvorm

Particulier geld lenen neemt extra risico’s met zich mee. Meer risico dan dat je een geld lening bij een grootbank of financiële instelling afsluit. Het opstellen van een zogenaamde leenovereenkomst tussen beide partijen is essentieel. Wanneer beide partijen deze overeenkomst hebben getekend staan beide partijen even sterk. Problemen omtrent geldlenen zijn altijd erg vervelend, het kan dan ook fatale gevolgen hebben wanneer je het niet goed hebt geregeld.

Hieronder hebben we de punten beschreven welke je zeker moet opnemen in je leenovereenkomst. Vergeet deze punten niet, ze zijn essentieel voor een goed verloop van particulier geld lenen:

 • Het totale leenbedrag
 • De looptijd van de lening
 • Hoogte van lening rente
 • Type rente lening
 • Aflossingstermijnen
 • Hoogte van de aflossing
 • Consequenties wanneer de aflossing niet (op tijd) voldaan wordt
 • Voorwaarden bij de keuze voor tussentijdse aflossing (boete of geen boete)

Voor- en nadelen geld lenen particulier

Zoals we al zeiden heeft deze leenvorm een aantal extra risico’s. Die brengen dan ook zo zijn voor- en nadelen met zich mee. Deze voor- en nadelen zijn voor zowel de kredietverlener als nemer van kracht. Geld lenen particulier wordt ook veel gebruikt door startende ondernemingen. Je kunt namelijk zelf een leenovereenkomst opstellen waarin je vermeld dat de kredietverlener bijvoorbeeld meedeelt in de winst.

Voor de kredietverlener is het momenteel aantrekkelijk om het eigen vermogen uit te lenen. De rente op de spaarrekening is namelijk erg laag. Dit is dan ook een voordeel. Houd echter wel rekening met het feit dat dit in aanzienlijke tijd dit voordeel ook een nadeel kan worden.

De kredietnemer profiteert met particulier geld lenen dat er in de meeste gevallen geen BKR toetsing wordt uitgevoerd. Het is dan ook ideaal voor mensen welke niet terecht kunnen bij een financiële instelling of bank en op zoek zijn naar geld lenen zonder BKR. Echter komt hier ook het grote nadeel om de hoek kijken. Wanneer er niet meer aan de verplichtingen voldaan kan worden kunnen er problemen ontstaan. Het is dan ook essentieel om een adequate leenovereenkomst op te stellen.

De onderhandse lening

Particulier geld lenen wordt in de volksmond ook nog wel eens de onderhandse lening genoemd. We spreken voornamelijk over een onderhandse lening wanneer het te lenen bedrag erg hoog is. Het is daarbij ook mogelijk om je onderhandse akte te laten registeren bij de Belastingdienst.

Naast de onderhandse lening wordt deze leenvorm ook wel de geld lenen zonder bank genoemd.

Direct geld lenen, is het mogelijk?

Wil je direct geld lenen en dit bedrag zo snel mogelijk op je rekening ontvangen? Je hebt een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Met spoed geld lenen komt vaker voor dan je denkt. Een kenmerk van direct geld lenen is dat er vaak geen BKR toetsing plaatsvindt. Het wordt dan ook nog wel eens snel geld lenen zonder gedoe genoemd. Houd echter altijd in je achterhoofd dat verantwoord lenen essentieel is.

In sommige situaties komt met spoed geld lenen goed uit. Het is vooral handig wanneer je op het moment van nodig hebben nog niet op de rekening hebt bestaan. Wanneer je kiest voor direct geld lenen is het meer dan verstandig dat je binnen enkele dagen na het afsluiten over het geleende geld beschikt. Aan snel geld lenen zonder gedoe zitten vaak hoge rentes verbonden wanneer financiële verplichtingen niet voldaan kunnen worden.

Met spoed geld lenen, waar kan ik dit aanvragen?

Wellicht vraag je je af waar je deze leenvorm kan aanvragen. Allereerst willen we je precies uitleggen wat met spoed geld lenen precies inhoudt. Er zitten namelijk wat andere voorwaarden aan verbonden. Over het algemeen is het zo dat je met direct geld lenen het geleende bedrag binnen enkele minuten op je rekening ontvangt.

Deze leenvorm wordt ook nog wel eens een mini lening genoemd. Je kunt deze online aanvragen. Online geld lenen direct op rekening vergt geen inkomenseis. Daarnaast kun je vaak terecht in de weekend dagen. Deze mini lening is voor echte spoed gevallen.

Wat kost een lening?

Wat kost een lening nu precies? Is het een verstandige keuze? Of toch juist niet? De maandelijkse kosten van een lening zijn vrij gemakkelijk te berekenen. Het is slim om op zoek te gaan naar de maandelijkse kosten. Wat kost geld lenen kun je snel terugvinden in de vergelijker. Houd hierbij echter wel rekening met het feit dat het maandbedrag iets kan verschillen door afrondingsverschillen.

Natuurlijk zijn veel mensen op zoek naar het antwoord op de vraag: wat kost een lening? Dit doen ze vaak omdat ze op zoek zijn naar een goedkope lening. We willen je hierbij wel wijzen op het feit dat de keuze voor de goedkoopste niet altijd de beste is.

Wil je voor je eigen persoonlijke situatie de vraag wat kost geld lenen beantwoorden? Ga op zoek naar het rentepercentage en de bijbehorende looptijd. Over het algemeen worden de maandlasten laag gehouden wanneer je kiest voor de kortste looptijd. Je betaalt namelijk een minder langere periode rente.

De maandelijkse kosten kun je ook verlagen op een andere manier. Hierbij zul je moeten denken aan tussentijdse aflossingen. Je betaalt de lening eerder af waardoor je logischerwijs minder rente betaalt en minder kosten hebt.

Goedkoop geld lenen

Wil je goedkoop geld lenen dan ben je niet de enige. Echter is het niet vanzelfsprekend dat dit het geval is, vooral niet bij de grotere banken in ons land. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope lening dan zul je niet snel uitkomen bij banken als de Rabobank, SNS of ABN AMRO.

Maak je de keuze voor goedkoop lenen dan zul je je goed moeten inlezen in de voorwaarden. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent. Bijvoorbeeld in het geval van extra aflossing. Echter zul je met de goedkoopste lening niet altijd over de beste beschikken. Ook om deze rede is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen.

Daarnaast is het belangrijk dat je voor goedkoop lenen op het juiste moment je lening afsluit. Renteverschillen komen namelijk vaak voor waardoor het in een keer flink duurder kan worden. Desalniettemin kan dit ook de andere kant op werken waardoor je kunt kiezen voor goedkoop lenen.

Top 10 goedkoop geld lenen

We hebben hieronder een top 10 goedkoop geld lenen aanbieders voor je in een tabel gezet.

AanbiederRente percentageTotale rente kostenMaandelijkse kosten a.h.v. looptijdLooptijdLeenvormBeoordeling
DEFAM Huiseigenaar PL Premium5,50 %€ 847,92€ 301,333 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐⭐
DEFAM Premium5,60 %€ 863,33€ 301,763 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐
Santander5,80 %€ 894,17€ 302,623 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐⭐
DEFAM5,80 %€ 894,17€ 302,623 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐
Nationale Nederlanden6,10 %€ 940,42€ 303,903 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐⭐
InterBank6,10 %€ 940,42€ 303,903 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐
Quander6,60 %€ 1.017,50€ 306,043 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐
Lender & Spender7,20 %€ 1.110,00€ 308,613 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐⭐
De Nederlandsche Voorschotbank7,50 %€ 1.156,25€ 309,903 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐
Rabobank7,55 %€ 1.163,96€ 310,11
3 jaarPersoonlijke lening⭐⭐⭐⭐

Rente lening

Wil je geld lenen dan is hier vaak een rente lening mee gecombineerd. Iedere verstrekker biedt een lening aan met eigen voorwaarden en rentepercentages. Iedereen wil geld lenen, lage rente. Dit klinkt heel logisch maar dat is het niet. Lening rente bij de grote banken in Nederland ligt namelijk er hoog. Desalniettemin sluit 43% van de consumenten een geld lening af bij een van deze grootbanken.

Voor een zo laag mogelijke rente lening kun je het beste op zoek gaan naar online geld lenen. Deze kredietverstrekkers opereren vrijwel allemaal online waardoor de kosten laag gehouden kunnen. Ze beschikken in de meeste gevallen over flexibele voorwaarden welke aansluiten bij de meeste wensen van consumenten. Via onze lening vergelijker kun je de rente lening berekenen. Je ziet in één oogopslag waar je aan toe bent.

Lage lening rente, waarom?

De geld lenen rente is het grootste deel van de kosten wanneer je kiest voor geld lenen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste kredietverstrekker is namelijk € 700,- per jaar. Dit is uit meerdere onderzoeken naar voren gekomen. Doordat het verschil zo enorm groot is zal de populariteit van geld lenen vergelijken de komende jaren alleen maar stijgen.

Zo kun jij met de keuze voor lening vergelijken binnen enkele minuten honderden euro’s besparen. Houd echter wel altijd in je achterhoofd dat je op een verantwoorde manier te werk gaat en niet direct kiest voor maximaal lenen. Je moet het namelijk wel kunnen veroorloven. Geld lenen lage rente kan je al flink wat kosten besparen.

Laagste rente lening, waar is die te vinden?

Wil je laagste rente lening ervaren dan is het slim om een aantal stappen te doorlopen. We hebben de stappen hieronder voor je besproken. Op deze manier kun je ook meteen je rente lening berekenen.

 1. Kies het totale leenbedrag. Dit bedrag kan variëren tussen de € 2.500,- en € 75.000,-.
 2. Geef je looptijd waarin je het bedrag wil terugbetalen aan. Deze looptijd kan variëren van 24 maanden tot 120 maanden.
 3. Maak de keuze voor een leenvorm. Ga je voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.
 4. Bovenaan de lijst zul je kredietverstrekkers vinden met de laagste lening rente.

Lage rente lening aanbieder

AanbiederNaamLeenvormRente
FreoFreoPersoonlijke lening3,90%
INGINGPersoonlijke lening3,90%
DEFAMPremium HuiseigenaarPersoonlijke lening4,20%
DEFAMHuiseigenaarPersoonlijke lening4,30%
DEFAMPremiumPersoonlijke lening4,30%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,40%
DEFAMDEFAMPersoonlijke lening4,40%
DEFAMPremium HuiseigenaarDoorlopend krediet4,60%
MoneyouMoneyouPersoonlijke lening4,60%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,70%

Hoe bereken je rente over een lening?

Een lening gaat vrijwel altijd gepaard met een vaste of variabele rente. Echter horen wij vaak de vraag: hoe bereken je rente over een lening? Erg belangrijk natuurlijk want dit is het bedrag dat je betaalt voor de geleende som geld. Houd rekening met het feit dat je te maken kan hebben met een wisselende rente.

De slogan “Let op, geld lenen kost geld” bestaat niet voor niets. Je betaalt ten allen tijde meer terug dan de som die je geleend hebt. Er zijn een aantal factoren welke de hoogte lening rente bepalen. Hieronder hebben we ze voor je beschreven:

 • De hoogte van het te lenen bedrag
 • De actuele marktrente
 • Overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de lening?
 • Onderpand aanwezig of niet?
 • Hoe hoog is het risico voor de kredietverlener?