...

Aandelen kopen & onafhankelijk aanbieders vergelijken

Aandelen kopen aanbieders vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie over deze vorm van beleggen? Je bent precies op de goede plek. We hebben op deze plek namelijk alle belangrijke punten voor je beschreven. Je kunt direct de keuze maken om aandelen met elkaar te vergelijken met alternatieve aanbieders, hiervoor druk je op de groene knop.

Wil je jezelf allereerst even inlezen? Ook geen enkel probleem. Druk op de oranje knop en kom alles te weten over deze beleggingsvorm.

Actualiteit & informatie op één centrale plek

Alle aandelen aanbieders onafhankelijk vergelijken

Geld besparen & hoogste rendement behalen

Top 5 beste aandelen kopen & vergelijken in 2022

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Profiteer van riante acties

Wereldwijde beleggingsmogelijkheden

Gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Service kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 9,-

✓ Ontvang € 200 transactietegoed

Eerste 3 maanden geen service fee

Een prijs winnend en gebruiksvriendelijk platform

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Service Kosten

0,20 % comissie

Order per € 1.000,-

€ 2,50,-

Nu met € 100,- bonus

Geen minimale inleg vereist

Laten beleggen door experts

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Alle informatie over beleggen in aandelen

Wat zijn aandelen precies?

Veel mensen stellen ons de vraag: wat zijn aandelen? Het is een van de populairste beleggingsvormen in Nederland onder zowel de particulieren als de bedrijvigheid. Allereerst zullen we je uitleggen hoe aandelen tot stand komen.

In de meeste gevallen hebben bedrijven vermogen nodig. In deze situatie hebben deze bedrijven verschillende opties. Velen kiezen voor een reguliere zakelijke lening, andere bedrijven maken deze keuze voor het uitgeven van de aandelen. Vanaf dit punt ben jij als particulier in de mogelijkheid om de keuze te maken voor aandelen kopen.

Wil je aandelen kopen dan zul je je eigen vermogen ter beschikking moeten stellen. In ruil voor jouw vermogen ontvang je een klein stukje van het bedrijf. Om dan maar meteen antwoord te geven op de vraag: wat zijn aandelen? Het is een bewijs van deelname in het kapitaal van een Nederlands of buitenlands bedrijf. Beleggen in aandelen zorgt ervoor dat je inspraak hebt tijdens de aandeelhoudersvergaderingen. De beloning welke je ontvangt is een stukje van de winst van het bedrijf.

Aandelen kopen kan op een aantal manieren. Er bestaan dan ook verschillende soorten aandelen welke we op deze pagina nog uitvoerig gaan bespreken. Zo kun je in aandelen beleggen op een directe manier. Daarnaast kun je als particulier ook kiezen voor een zogenaamd aandelen beleggingsfonds. Met dit fonds ben je in de meeste gevallen verzekerd van risicospreiding doordat er in meerdere aandelen wordt belegd. Tevens zal dit fonds alle praktische zaken uit handen nemen.

Soorten aandelen, waar kan ik uit kiezen?

Er bestaan verschillende soorten aandelen. Voordat je de keuze maakt voor aandelen kopen of beleggen raden we het je aan om op de hoogte te zijn van alle soorten aandelen. Op deze manier kun jij uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. In eerste instantie beschikken de vennootschappen in Nederland allemaal over aandelen welke zijn verdeeld over de aandeelhouders.

Kleine vennootschappen beschikken over standaard aandelen. Echter is het wel zo dat naarmate de vennootschap groeit er meerdere soorten aandelen kunnen bijkomen. Hieronder hebben we alle soorten aandelen overzichtelijk voor je beschreven.

De standaard of normale aandelen

Alle vennootschappen in Nederland en buitenland beschikken over de zogenaamde normale aandelen. Uit alle soorten aandelen zijn deze het meest bekend onder de mensen. Wanneer je beschikt over één enkele aandeel dan vertegenwoordigt dit één stem. Het dividend van een onderneming wordt ook verdeeld aan de hand van deze variant. In deze situatie is het nog niet mogelijk om te beleggen in aandelen.

Opties, wat zijn het?

Wellicht heb je ook al eens over opties gehoord maar weet je niet wat het betekent. Met een optie heb je het recht om de aandelen tegen een vastgestelde koers te kopen of verkopen. Het zijn rechten welke je kunt verhandelen op de optiebeurs. Echter worden deze rechten vaak verleend aan de bestuurd van de BV of NV. Wanneer deze rechten zijn verleend aan bestuurders resulteert dit vaak in een extra motivatie voor de beste aandelenkoers.

Warrants, ook welk optiebewijzen genoemd

Naast opties kan de benaming warrants je ook bekend in de oren klinken. De warrants hebben sterke gelijkenissen met de opties. Een warrant is een door een beurs-NV uitgegeven stuk welke verhandelbaar is. Het is ook een recht op het verkrijgen van een aandeel in de vennootschap.

Hoe werken aandelen?

De werking van aandelen klinkt moeilijker dan dat het werkelijk is. In de standaardsituatie beschikt een bedrijf over een stabiele omzet. Op den duur wordt er een hoge winst gemaakt welke kan worden uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dit wordt ook wel dividend uitkeren genoemd. Naast het rendement dat je kunt maken op de wisselkoersen ontvang je ook ieder een jaar een stukje dividend.

Steeds meer mensen maken de keuze voor deze manier van beleggen. Niet gek want de spaarvormen staan qua rentes enorm laag waardoor een rendement vrijwel is uitgesloten. Je kunt namelijk een vast en passief inkomen creëren.

Aandelen kopen kan gecompliceerd zijn

Aandelen kopen, steeds meer mensen krijgen interesse. Echter is zelf aandelen kopen soms complexer dan het wellicht doet lijken of klinken. Het grootste probleem waar particulieren mee kampen is het brede aanbod. Daarnaast bestaan er verschillende winsten en voorwaarden over alle soorten aandelen. 

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten wat dit beleggingsproduct precies inhoudt. Hierboven hebben we de vraag: wat zijn aandelen? Voor je beantwoord. Neem hierboven een kijkje wanneer je dit nog niet hebt gelezen. De meeste particulieren zijn op zoek naar de beste aandelen 2019. Wil je een aandeel kopen? Lees dan hieronder met ons mee om alles te weten te komen over zelf aandelen kopen.

Hoe koop je aandelen?

Hoe koop je aandelen vraag je jezelf wellicht af? Dit is geen ramp en willen je hier graag bij helpen. Zelf aandelen kopen kan zonder kennis nog wel eens lastig worden. Veel van onze bezoekers zijn oriënterend en kunnen dan ook goed gebruik maken van de top 5 aanbieders welke we hebben gepresenteerd in onze vergelijker.

Handelsplatform of broker

Maar hoe aandelen kopen? We zullen je brandende vraag beantwoorden. Over het algemeen kiezen de meeste particulieren voor twee verschillende opties. Namelijk het gebruik maken van een handelsplatform of het in hand nemen van een broker. Met beide opties kun je veilig en betrouwbaar aandelen kopen. Deze manier van beleggen is vrij flexibel waardoor vrijwel ieder zijn of haar voorkeuren en wensen kunnen worden bevredigd.

Zoals we je hebben verteld bestaan er verschillende soorten aandelen welke je kunt verkrijgen op de Nederlandse markten. Zelf aandelen kopen is mogelijk op de Nederlandse AEX of IEX. Tevens kun je ook de keuze maken voor Duitsland op de DAX. En natuurlijk niet te vergeten de Amerikaanse beurzen als de NYSE en de NASDAQ. Deze beurzen klinken je wellicht bekend in de oren.

De meeste beleggers prefereren een portefeuille welke uit verschillende aandelen is opgebouwd. Hierdoor is het vrij makkelijk om aan risicospreiding te doen. De keuze voor een broker of handelsplatform brengt een aantal voordelen met zich mee.

Voordelen handelsplatformen en brokers

Een broker of handelsplatform biedt jouw als particulier een aantal tools waardoor het eenvoudiger is om rendement te behalen. Maar hoe koop ik aandelen bij deze partijen? Met een handelsplatform kun je zelf aandelen kopen. Kies je voor een broker dan zal deze partij de praktische zaken overnemen. De tools welke je worden geboden kunnen je bijvoorbeeld waarschuwen bij koerswijzigingen. Daarnaast beschik je altijd over de actuele koersinformatie.

Heb je je oog laten vallen op een bepaald bedrijf en wil je een aandeel kopen? Zorg natuurlijk eerst dat je een analyse uitvoert op het betreffende beleggingsproduct. Je ontvangt het allemaal met de keuze voor een handelsplatform of broker. Deze tool helpt je om het juiste moment te vinden voor aandelen kopen.

We zien een aanzienlijke stijging in het gebruik van handelsplatformen voor zelf aandelen kopen. Het is dan ook niet gek dat er een breed aanbod aan deze platformen bestaat. Er bestaat dan ook een grote kans dat je een van de platformen in onze vergelijking bent tegengekomen op televisie of internet. Om antwoord te geven op de vraag: hoe koop je aandelen? Nou, dit kun je doen middels platformen zoals Plus500 Lynx of Binck.

Aandelen kopen tips, mis ze niet!

Op zoek naar de beste aandelen kopen tips? We kunnen je hiermee verder helpen. Onze eerste tip is het vergelijken van alle aandelen. Je ontvangt een totaaloverzicht waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken. Zelf aandelen kopen brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Zo kun je te maken krijgen met waardedalingen maar natuurlijk ook waardestijgingen.

Een van de belangrijkste aandelen kopen tips is dat je bij veel handelsplatformen gebruikt kunt maken van fictief geld. Hiermee kun je ervaring opdoen op verschillende beurzen. Heb je het een beetje onder de knie dan kun je gebruik maken van je eigen vermogen. Zelf aandelen kopen wordt op deze manier een eitje. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van aangeleverde gidsen waardoor je alles van A-Z te weten komt over hoe aandelen kopen.

De beste aandelen op dit moment

Op zoek naar de beste aandelen 2018 of 2019? Een goede keuze. Houd echter wel altijd in je achterhoofd dat successen in het verleden een zekerheid zijn voor rendement in de toekomst. Maar wanneer spreken we nu over de beste aandelen op dit moment? Op het moment is de markt in volle gang en hebben grote merken als Apple, Tesla, AHOLD en ASML zich goed gepositioneerd. Het zijn vrij zekere bedrijven en kunnen je een leuk rendement opleveren.

Als we echt kijken naar de beste aandelen op dit moment zien we dat wiet of cannabis aandelen een enorme vlucht hebben genomen. Dit heeft met name te maken met het feit dat cannabis voortaan legaal geproduceerd mag worden in Canada. Veel beleggers zien een kans en willen op een lage waarde inkopen.

Ook edelmetalen zijn de laatste jaren erg in trek. Investeringen in zilver en goud komen meer dan regelmatig voor. Hoogstwaarschijnlijk door relatief stabiele koersen. De beste aandelen 2018 en 2019 hangen ook sterk af van je eigen wensen en voorkeuren. Heb je de behoefte om op korte termijn rendement te maken dan is het beleggen in aandeel wellicht geen goede optie voor jou.

Welke aandelen kopen?

Hierboven hebben we het gehad over de beste aandelen 2018. Als belegger wil je over een stabiele en het liefst een groeiend portfolio beschikken. Zelf aandelen kopen doe je dan ook niet zomaar. Het is de kunst om het beste aanbod uit de markt te kiezen. Maar welke aandelen nu kopen? Helaas kunnen we hier niet echt een eenduidig antwoord op geven. Als we rondkijken en rondvragen merken we dat iedereen andere eisen en voorwaarden aan dit beleggingsproduct stelt.

Om beter in kaart te brengen welke aandelen kopen raden we het je aan om de keuze te maken voor een broker of handelsplatform. Deze partijen beschikken over tools waardoor jij tal van analyses kunt uitvoeren. Hierdoor ben je in de mogelijkheid om in te springen op grote kansen. Natuurlijk fluctueert de markt ook waardoor de vraag welke aandelen kopen eigenlijk onbeantwoord blijft.

Beleggen in aandelen een verstandige keuze?

Beleggen in aandelen een interessante beleggingsoptie voor jou? Hoogstwaarschijnlijk wel. Als we kijken naar andere financiële producten als spaarvormen zien we dat hiermee bijna geen rendement te behalen valt. Sparen is dan ook geen favoriet meer in ons land, handelen in aandelen wordt steeds populairder.

We hebben te maken met historisch lage spaarrentes en dan hebben we het nog niet gehad over de negatieve gevolgen van de inflatie. Maar dan zijn we er nog niet. Ook de Belastingdienst moet verdienen waardoor je te maken krijgt met vermogensrendementsheffing wanneer je een bepaald bedrag bereikt.

Wat dit kortweg inhoud is dat particulieren moeten gaan kiezen voor hogere risico’s wanneer zij het vermogen willen laten groeien. Als we investeren in aandelen vergelijken met besparen beschik je over een hoger rendement tegen een hoger risico. Over het algemeen is het zo dat wanneer je een hoog risico neemt met beleggen in aandelen je ook een hoog rendement ontvangt.

Daarnaast is het handelen in aandelen door brokers en handelsplatforms vele malen laagdrempeliger geworden. Vrijwel iedereen kan nu starten met het handelen in aandelen en binnen enkele maanden rendement boeken.

Rendement aandelen

Het rendement aandelen is natuurlijk niet onbelangrijk. Dat is immers waar je het risico voor neemt. Als we kijken naar gemiddelde rendement aandelen zien we dat deze gemiddeld op 7% per jaar ligt over de afgelopen 25 jaar voor de AEX. Houdt wel rekening met het feit dat het dividendrendement van 3% wordt meegerekend in deze 7%. Zoals we al vaker hebben gezegd brengt beleggen in aandelen een aantal risico’s met zich mee. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je totale inleg in één keer kan verdampen.

Wil je een optie met risico aversie dan raden we het je aan om te kiezen voor één van de spaarvormen in Nederland. Je hebt met deze spaarvormen niet te maken met grote risico’s op je verlies van rendement.

Handelen in aandelen kan natuurlijk ook gewoon goed uitpakken. Geld stil laten staan of onder het bed in schoenendoos stoppen zorgt alleen maar voor waardedaling. Zorg er echter wel voor dat je enkel en alleen kiest voor beleggen in aandelen met beschikbaar geld. Leen dan ook nooit geld om te kunnen starten met het investeren in aandelen.

Aandelen kopen of beleggen, de aandachtspunten

Er zijn een aantal zaken waarvan je je goed bewust moet zijn voordat je de keuze maakt voor in aandelen beleggen of aandelen kopen. Een zaak waarvan je je goed bewust moet zijn is dat je met dit beleggingsproduct een klein stukje van een gerenommeerd bedrijf kunt kopen. Je behaalt je rendement dan ook wanneer de koerswinst stijgt en jij je product verkoopt. Daarnaast profiteer je natuurlijk jaarlijks voor jouw deel aan dividend.

Dit is de positieve kant van het verhaal. Zo kan het bijvoorbeeld ook gewoon voorkomen dat een bedrijf verlies gaat draaien. Wanneer dit het geval is zal de waarde van je portfolio aanzienlijk dalen. Tevens beschik je ook over stemrecht welke je kan laten horen tijdens de aandeelhoudersvergadering welke minimaal eens per jaar plaatsvind. Tijdens deze aandeelhoudersvergadering worden vaarrichtingen van het bedrijf gekozen. Hier kun jij in meestemmen.

Risicospreiding is essentieel

Beschikken over de beste aandelen? In dit geval gaat de investering altijd te paard met risicospreiding. Je zult dit begrip vast wel eens meerdere keren zijn tegengekomen. Het is erg belangrijk wanneer je wilt starten met dit beleggingsproduct. Je zult ook vast wel eens het gezegde: “leg niet alle eieren in één mandje” gehoord hebben. Dit is eigenlijk precies wat risicospreiding inhoudt.

Risicospreiding wordt ook nog wel eens risicomanagement genoemd. Wanneer je doet aan risicospreiding beschik je over een brede portofolio met minstens 3 verschillende beleggingsproducten. Hiermee bedoelen we dus dat je in het geval van dit beleggingsproduct beschik over minimaal 3 aandelen in verschillende sectoren van de markt.

Als een belegger ben je in principe een ondernemer. Voor elke ondernemer in ons land geldt er een zogenaamde ondernemersrisico. Hier kies je voor wanneer je hebt gekozen voor je eigen bedrijf. Risicospreiding zorgt er altijd voor dat eventuele verliezen kunnen worden gecompenseerd met een financieel product welke wel rendement oplevert. Je kunt jezelf natuurlijk voorstellen dat het dan niet slim is om al je geld te investeren in één enkel bedrijf.

Tevens is het nog even goed om te vertellen dat het hebben van risicospreiding geen garanties levert. Zo ben je niet altijd zeker van een compensatie bij eventuele verliezen en kun je de risico’s van de markt niet verkleinen. Heb je te maken met een hoogconjunctuur dan zal het beleggen in aandelen enorm interessant zijn. Je kunt namelijk enorme rendementen behalen.

Dat betekent overigens niet dat je het marktrisico volledig kunt beheersen door te doen aan spreiding, economische tegenslagen of andere potentiële risico’s zijn op voorhand moeilijk in te schatten waardoor je nog steeds tegen verliezen aan kunt lopen. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat je dik mee kunt profiteren als er sprake is van een hoogconjunctuur.

Uitkeren van dividend of beleggen in groei?

Wanneer je op zoek bent naar de beste aandelen zul je wellicht opzoek gaan naar de bedrijven welke op jaarbasis winst schrijven. Het is echter niet zo dat een verliesgevend bedrijf geen dividend uitkeert. Draait het bedrijf verlies dat wordt het dividend percentage vaak ietsjes verlaagt. Daarnaast heb je vaak wel te maken met waardedalingen binnen je portfolio. Met risicospreiding kun je eventuele verliezen in rendement compenseren.

Vaak worden er in negatieve financiële tijden nog steeds gekozen voor het uitkeren van dividend. Op de markt is vertrouwen enorm belangrijk, er wordt namelijk constant gespeculeerd over de waarde van het betreffende bedrijf. Vertrouwen is dan ook de grootste beweegreden voor het toch uitkeren van dividend in mindere tijden. Tevens is het goed om te weten dat het bedrijf dit niet verplicht is.

De uitkering van dividend kan namelijk ook worden ingezet voor het investeren in het bedrijf zelf. Hierbij moet je denken aan zaken welke de groei stimuleren. Er wordt met name gebruik gemaakt van groeiaandelen bij de startende bedrijven in ons land. Veel beleggers welke vertrouwen hebben in de plannen kijken specifiek naar dit soort bedrijven.

Daarnaast heb je ook beleggers welke zich voornamelijk focussen op de koerswinst welke behaald kan worden op de korte termijn.

Nooit geld lenen voor aandelen kopen

Een van de belangrijkste aandelen kopen tips is dat je dit absoluut niet moet doen met een krediet wat je geleend hebt. Er bestaan beleggers welke dit juist wel toejuichen. Echter hebben deze beleggers hier vaak baat bij en brengt het voornamelijk nadelen voor jou. De goeroe Warren Buffet stelt ook dat het geen slim idee is om geld te lenen voor de investering in dit beleggingsproduct.

De meeste mensen welke investeren in aandelen kiezen voor een lange termijn strategie. Wanneer je hebt geïnvesteerd middels geleend krediet zal je strategie voornamelijk worden gebaseerd op het zo snel mogelijk terug betalen van de lening. Deze lening zal vaak op korte termijn moeten worden afbetaald waardoor ondoordachte beslissingen genomen kunnen worden.

Disclaimer leningenhypotheek

De informatie over alle aandelen op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als advies. Wij nemen alle zorgvuldigheid in acht bij het plaatsen van informatie en het onderhouden van onze pagina’s maar wij kunnen niet instaan voor de volledige juistheid, volledigheid of actualiteit van de geboden informatie.

Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico, aan de informatie op deze pagina’s kunnen geen rechten worden ontleend.

Alternatieve beleggings mogelijkheden

Beleggen in goud

Alles van A-Z over beleggen in goud

Beleggen in zilver

Alles van A-Z over beleggen in zilver

Beleggen in vastgoed

Alles van A-Z over beleggen in vastgoed

Brokers

Alle informatie van A-Z over brokers!