...

Mastercard creditcard onafhankelijk vergelijken & direct besparen!

Mastercard onafhankelijk vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie over deze creditcard maatschappij? Je bent precies op de goede plek. We hebben op deze plek namelijk alle belangrijke punten voor je beschreven. Je kunt direct de keuze maken om Mastercard te vergelijken met alternatieve aanbieders, hiervoor druk je op de groene knop.

Wil je jezelf allereerst even inlezen? Ook geen enkel probleem. Druk op de oranje knop en kom alles te weten over de Mastercard Creditcard.

Actualiteit & informatie op één centrale plek

Alle creditcard aanbieders onafhankelijk vergelijken

Geld besparen & hoogste rendement behalen

MasterCard Classic Prepaid

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 0,-

Geen BKR toetsing

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Jaarlijkse bijdrage

€ 17,50

Meer informatie

MasterCard Classic

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.150,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Meer informatie

Visa World Card

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.150,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 36,50,-

Meer informatie

MasterCard Gold

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 20,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 32,50,-

Meer informatie

Visa World Panda Card

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 36,50,-

Meer informatie

Visa World Card Gold

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 36,50,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 55,-

Meer informatie

Visa World Card Platinum

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 77,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 154,-

Meer informatie

MasterCard Black

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.250,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 204,-

Meer informatie

Alle informatie over Mastercard

Wat is een Mastercard?

Vrijwel iedereen is bekend met de Mastercard creditcard, met name van de vele televisiereclames. Maar wat is Mastercard dan nu precies? De organisatie is in 1967 gestart met een groep banken uit Californië. Dit had alles te maken met de concurrentiestrijd tegen de grootmacht Visa, zij waren hier namelijk al langer mee bezig.

Het doel was dan ook om Visa te verslaan en haar grootste concurrent te worden. De Mastercard creditcard beschikt al vanaf de start over een zeer sterke positie in de markt. De meeste banken in Nederland kiezen dan ook voor de uitgave van een Mastercard creditcard.

Al flink wat jaren terug ging de organisatie door onder de naam Master Charge, in 1979 veranderden zij hun naam in het welbekende Mastercard. Het werd een groot succes waardoor in 2002 de overname van Europay International SA gefinancierd kon worden. Destijds was het een van de grootste uitgevers van kaarten, echter was deze naam onder de mensen snel vergeten. Het duurde dan ook niet lang voordat de Mastercard creditcard uitgroeide tot een van de bekendste merken in de wereld van creditcards.

Wil je in Nederland een Mastercard aanvragen dan moet je een keuze maken twee verschillende types. Een bankafhankelijke of bankonafhankelijke creditcard. Hieronder zullen we de belangrijkste verschillen met je bespreken.

De bankonafhankelijke Mastercard

Je kunt de keuze maken voor een bankonafhankelijke Mastercard, deze worden in de meeste gevallen uitgeven door de International Card Services (ICS). Met dit type kaart ben je niet afhankelijk van een specifieke bank. Je kunt de kaart koppelen met iedere Nederlandse bankrekening.

Je kunt ook kiezen voor een bank afhankelijke Mastercard creditcard. Hierbij wordt je kaart uitgegeven door de bank waar je je betaalrekening hebt lopen. Je kunt beide types bij vrijwel iedere bank in Nederland verkrijgen. Je hoeft jezelf dus niet rot te zoeken en hoogstwaarschijnlijk kun je een Mastercard ontvangen bij je eigen bank.

Mastercard aanvragen

Een Mastercard aanvragen is niet moeilijk. Wanneer je alle aanbieders hebt vergeleken kun je je kaart gaan aanvragen. Houd rekening met het feit dat de uitgever nog het een ander moet checken. Hieronder valt ook de toetsing voor de kredietwaardigheid, ook wel de BKR toetsing genoemd.

Je zult de Mastercard creditcard na enkele werkdagen krijgen thuis gestuurd. Over het algemeen duurt dit 5 tot 10 werkdagen. Daarnaast is het goed om te weten dat de pincode los van de kaart wordt geleverd op een andere tijdstip. Vaak ontvang je eerst de code en vervolgens de creditcard. Via onze vergelijker een Mastercard aanvragen is een fluitje van een cent.

Veiligheid van de Mastercard creditcard

Betalen met uw Mastercard is zeer veilig. Deze maatschappij werkt namelijk samen met ICS welke 24/7 alle betalingen met jouw pas in de gaten houd. Bij een eventueel vermoeden van een frauduleuze betaling zal er zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen. Ook online betalingen zijn geen enkel probleem, deze worden namelijk beveiligd met een Mastercard ID Check.

Daarnaast beschik je ten allen tijden over de aflevergarantie. Hiermee ben je verzekerd voor wanneer je het artikel niet thuis ontvangt. De betaling wordt door Mastercard terug gedraaid waardoor niet betaald hoeft te worden.

Mastercard ID Check

Door de Mastercard ID Check ben je verzekerd van een veilige online betaling. Deze extra check vraagt u bij aankopen een extra wachtwoord of e-code door te geven. Je zult een soortgelijk systeem wellicht ook wel eens hebben ervaren tijdens het inloggen voor je Digi ID. Hierdoor kan geen enkel willekeurig persoon een online betaling zonder toestemming voltooien.

CVC2 code

Iedere creditcard beschikt over een zogenaamde CVC2 code welke dient als veiligheidscode. Je kunt deze code terugvinden op de achterkant van de plastic kaart. Deze code dient voor de vermindering van frauduleuze betalingen in een online of telefonische omgeving. Bij vrijwel iedere telefonische of online aankoop zal er naar deze code gevraagd worden. Is dit niet het geval dan is er vaak iets mis.

Waarom kiezen voor Mastercard?

Waarom zal je moeten kiezen voor creditcardmaatschappij Mastercard? Er zijn toch ook veel ander aanbieders? Door de sterke positie in de markt is de Mastercard creditcard een mondiaal betaalmiddel geworden. Je kunt dan ook wereldwijd betalen op ongeveer 35 miljoen plekken. Wanneer je dit vergelijkt met de grootste concurrent Visa lopen ze op deze cijfers nog iets achter. Desalniettemin worden Mastercards vrijwel over de hele wereld geaccepteerd.

Betalingen op het internet zijn geen enkel probleem, ook aan de veiligheid schort het niet. Door extra beveiligingen hebben frauduleuze betalingen geen kans meer. Gaat er toch iets mis dan zal er direct telefonisch contact worden opgenomen. Daarnaast ben je verzekerd voor alle aankopen, denk maar eens aan verkeerde of kapotte levering. Of nog erger, helemaal niets thuis gestuurd krijgen.

Dit is bij Mastercard geen enkel probleem, de betaling wordt terug gedraaid. Hier hoef jij zelf niets voor te doen. Alle aankopen zijn minimaal 180 dagen verzekerd. Het is dan ook niet gek dat je in Nederland voornamelijk mensen met een Mastercard creditcard ziet rondlopen. Er wordt geschat dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders over een desbetreffende kaart beschikken. Daarbij is het goed om te weten dat het totaal aantal gebruikers op 6,5 miljoen wordt geschat.

Mastercard Classic

Wanneer je een kaart wilt afsluiten bij deze creditcardmaatschappij zul je een keuze moeten maken tussen een aantal type kaarten. De meest gekozen zullen we met je bespreken, waaronder ook de Mastercard Classic, de meest gekozen variant van allemaal. Door hen zelf wordt de Mastercard in een paar woorden beschreven als een grenzeloze en voordelige kaart.

Deze kaart beschikt dan ook over meerdere voordelen. Momenteel geldt er een actie waarbij je de jaarprijs van de kaart in het eerste jaar niet hoeft te betalen. Het is een betrouwbare en niet veel kostende creditcard waarmee je gemakkelijk online en fysiek kunt betalen voor bijvoorbeeld vakanties of hotelovernachtingen. Zowel in het binnen- als buitenland, dit is allemaal geen probleem voor de Mastercard Classic.

Voordelen Mastercard Classic

Hieronder hebben we een samengevat rijtje van de grootste voordelen voor je opgesomd:

 • De meeste aankopen tot 180 dagen na aankoop verzekerd. Geen zorgen maken over diefstal, verlies of geen levering.
 • Aanvullende reisverzekeringen voor betalingen in het buitenland
 • Ten allen tijde online financieel overzicht bewaren over alle uitgaven

Kenmerken Mastercard Classic

Om dit type kaart zo goed mogelijk te beschrijven hebben we hieronder alle kenmerken voor je beschreven. Vrijwel alle belangrijke info staat erbij.

 1. Jaarlijkse bijdrage: de jaarlijkse bijdrage voor een Mastercard Classic is € 20,-. Momenteel hoef je dit bedrag voor het eerste jaar niet te betalen. Wil je eventueel een tweede kaart aanvragen dan zal je dit € 17,50 extra per jaar kosten.
 2. Het bestedingslimiet: in de standaardsituatie zal het bestedingslimiet op € 2.500,- per maand liggen. Bij de aanvraag en tussentijds ben je in de mogelijkheid om dit bedrag te verhogen.
 3. Aankoopverzekering: je beschikt over een aankoopverzekering welke dekking biedt voor vrijwel alle aankopen. Je bent tot 180 dagen na aankoop verzekerd tegen zowel verlies, diefstal en/of beschadiging.
 4. ICS app: met de app van ICS kun je te allen tijde alle transacties online inzichtelijk maken. Waar en wanneer jij maar wil.
 5. Aflevergarantie: naast de aankoopverzekering beschik je over een aflevergarantie. Heb je het artikel niet ontvangen dan zal de aankoop worden teruggedraaid door de maatschappij.
 6. Bankonafhankelijk: de Mastercard Classic is bank onafhankelijk. Het maakt dan ook niet uit aan welke bank je bent verbonden. Ze kunnen namelijk van iedere betaalrekening in Nederland incasseren.
 7. Bescherming en preventie: bescherming en preventie worden je 24/7 geleverd. Bij verdachte activiteiten zal er meteen actie worden ondernomen.

Mastercard Gold

De Mastercard Gold is uitermate geschikt voor de echte levensgenieters onder ons. Je beschikt over een hoger limiet en kunt gebruik maken van tal van extra’s. Momenteel ontvang je een korting wanneer je een Mastercard Gold wil aanvragen. In het eerste jaar betaal je een jaarbijdrage van € 20,-, het opeenvolgende jaar € 32,50.

Voordelen Mastercard Gold

Aan een Mastercard Gold zitten flink wat voordelen. Om hier een duidelijk beeld over te creëren hebben we gekozen om de belangrijkste voordelen hieronder voor je op te sommen:

 • Geniet van wereldwijde betalingsgemak op meer dan 35 miljoen plekken
 • Bijna alle aankopen 365 dagen verzekerd
 • De mogelijkheid om te kiezen voor aanvullende reisverzekeringen
 • Ten allen tijde controle over de transacties

Kenmerken Mastercard Gold

Om dit type kaart zo goed mogelijk te beschrijven hebben we hieronder alle kenmerken voor je beschreven. Vrijwel alle belangrijke info staat erbij.

 1. Jaarlijkse bijdrage: de jaarlijkse bijdrage voor een Mastercard Gold is € 32,50. Momenteel betaal je in het eerste jaar maar € 20,-. Wil je een extra Mastercard Gold ontvangen? Geen enkel probleem, deze krijg je volledig kosteloos thuis gestuurd.
 2. Het bestedingslimiet: in de standaardsituatie zal het bestedingslimiet op € 5.000,- per maand liggen. Bij de aanvraag en tussentijds ben je in de mogelijkheid om dit bedrag te verhogen.
 3. Aankoopverzekering: je beschikt over een aankoopverzekering welke dekking biedt voor vrijwel alle aankopen. Je bent tot 365 dagen na aankoop verzekerd tegen zowel verlies, diefstal en/of beschadiging.
 4. ICS app: met de app van ICS kun je te allen tijde alle transacties online inzichtelijk maken. Waar en wanneer jij maar wil.
 5. Aflevergarantie: naast de aankoopverzekering beschik je over een aflevergarantie. Heb je het artikel niet ontvangen dan zal de aankoop worden teruggedraaid door de maatschappij.
 6. Bankonafhankelijk: de Mastercard Classic is bankonafhankelijk. Het maakt dan ook niet uit aan welke bank je bent verbonden. Ze kunnen namelijk van iedere betaalrekening in Nederland incasseren.
 7. Bescherming en preventie: bescherming en preventie worden je 24/7 geleverd. Bij verdachte activiteiten zal er meteen actie worden ondernomen.

Mastercard Black Card

Kies je voor de hoogste luxe? Dan kies je voor de Mastercard Black Card. Het is de meest exclusieve kaart van Mastercard. Je ontvangt dan ook een flink aantal privileges in combinatie met persoonlijke assistentie. Het maakt niet uit waar op de wereld je jezelf begeeft, ze staan altijd voor je klaar.

Voordelen Mastercard Black

Aan een Mastercard Black zitten flink wat voordelen. Om hier een duidelijk beeld over te creëren hebben we gekozen om de belangrijkste voordelen hieronder voor je op te sommen:

 • Vrijwel al je aankopen zijn tot een jaar na aankoop volledig verzekerd tegen diefstal, verlies of schade.
 • Ontvang en geniet van professionele en persoonlijke assistentie wanneer en waar jij ook maar wil.
 • Mastercard heet je graag welkom in meer dan 1000 exclusieve airport lounges.
 • Geniet van de dekking die de uitgebreide doorlopende reisverzekering biedt.
 • Weet ten allen tijden waar je aan toe bent met inzicht en controle over al je uitgaven.

Kenmerken Mastercard Black Card

Om dit type kaart zo goed mogelijk te beschrijven hebben we hieronder alle kenmerken voor je beschreven. Vrijwel alle belangrijke info staat erbij.

 1. Jaarlijkse bijdrage: de jaarlijkse bijdrage voor de Mastercard Black card is gevalideerd op € 204,- per jaar. Wil je een tweede kaart ontvangen dan zal je € 104,- moeten betalen.
 2. Persoonlijke assistentie: je geniet van 24/7 persoonlijke assistentie waar en wanneer jij maar wil.
 3. 1000 airport lounges: je wordt welkom geheten in meer dan 1000 VIP lounges op tal van grote vliegvelden over de hele wereld. Tot in wel 75 landen! Een exclusieve ervaring, dat kunnen wij je verzekeren.
 4. Het bestedingslimiet: je kunt zelf de keuze maken tussen een bestedingslimiet van € 5.000,-, € 7.500,- of € 10.000,-. Wil je genieten van een hoger bestedingslimiet? Dit is mogelijk bij een persoonlijke aanvraag.
 5. Aankoopverzekering: je beschikt over een aankoopverzekering welke dekking biedt voor vrijwel alle aankopen. Je bent tot 365 dagen na aankoop verzekerd tegen zowel verlies, diefstal en/of beschadiging.
 6. ICS app: met de app van ICS kun je te allen tijde alle transacties online inzichtelijk maken. Waar en wanneer jij maar wil.
 7. Aflevergarantie: naast de aankoopverzekering beschik je over een aflevergarantie. Heb je het artikel niet ontvangen dan zal de aankoop worden teruggedraaid door de maatschappij.
 8. Bankonafhankelijk: de Mastercard Classic is bankonafhankelijk. Het maakt dan ook niet uit aan welke bank je bent verbonden. Ze kunnen namelijk van iedere betaalrekening in Nederland incasseren.
 9. Bescherming en preventie: bescherming en preventie worden je 24/7 geleverd. Bij verdachte activiteiten zal er meteen actie worden ondernomen.

Voor- en nadelen van de Mastercard creditcard

Wellicht ben je nog niet helemaal overtuigd van de creditcardmaatschappij. Om je de knoop door te laten hakken hebben we hieronder alle voor- en nadelen met je bespreken. Mis ze niet!

Voordelen Mastercard

 • Mastercard wordt wereldwijd op meer dan 35 miljoen plekken geaccepteerd als betaalmiddel. Concurrent Visa heeft er iets meer maar deze race tussen beide partijen is nutteloos geworden.
 • Met de keuze voor de bankonafhankelijke Mastercard kun gebruik maken van een gespreide terugbetalingsregeling. Met een reguliere pinpas is dit natuurlijk niet mogelijk. Tevens is dit ook niet mogelijk bij de aanbieder American Express.
 • Overal waar je het Mastercard logo voorbij ziet komen kun je geld opnemen. Hiermee bedoelen we contant geld pinnen. Je hebt honderdduizenden van dit soort apparaten over de hele wereld. Ook in het buitenland ben je dus perfect beveiligd.
 • Deze kaart wordt in veel webshops geaccepteerd als betaalmiddel.

Nadelen Mastercard

 • Vrijwel alle creditcards hebben de kans op frauduleuze betalingen, ook bij deze maatschappij is dit het geval. Echter is deze kans nihil omdat alle kaarten over een chip beschikken waarbij een pincode vereist is. Hierdoor is een creditcard net zo veilig geworden als een reguliere pinpas van een betaalrekening.
 • De leningen van Mastercard zijn relatief duur. Je kunt zelfs beter een doorlopend krediet afsluiten dan een lening aangaan bij een creditcardmaatschappij. Echter zit je hier wel langer aan vast en moet je in alle waarschijnlijkheid verzekeringen afsluiten. Echter raden wij het je niet aan om je creditcard te gebruiken voor het lenen van geld. Kijk voor andere alternatieven onder onze categorie leningen.

Alternatieve creditcard aanbieders

ICS creditcard

Alle informatie over de ICS creditcard uit 2019

ANWB creditcard

Alle informatie over de  ANWB creditcard uit 2019

VISA creditcard

Alle informatie over de VISA creditcard uit 2019

American Express

Informatie over de American Express creditcard uit 2019