...

Studieschuld BKR; alle informatie & mogelijkheden op één rijtje

Studieschuld BKR, het is een combinatie die je veel voorbij ziet komen. Veel studenten met een studieschuld vrezen dat zij geen hypotheek af kunnen sluiten. Een studieschuld BKR registratie zou een hypotheek volgens veel mensen in de weg staan. Wanneer je een huis wilt kopen zou dit gevolgen kunnen hebben. Sommigen zullen dan ook moet wijken naar geld lenen zonder BKR. Echter zijn hier wel wat haken en ogen aan verbonden. Lees nog even door om alles te weten te komen over de studieschuld BKR en haar gevolgen.

Studieschuld en BKR: wat is hiervan waar en wat kun je snel vergeten? Is studieschuld BKR geregistreerd en wat zijn je mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek met een studieschuld? Op deze vragen krijg je hier een antwoord.

Is studieschuld BKR geregistreerd?

Staat studieschuld geregistreerd bij BKR? Veel mensen vragen dit zich af. Er is geen sprake van een connectie tussen studieschuld en BKR. Een BKR registratie studieschuld is dus niet aanwezig. Hoe komt dit? Een lening voor je studie is meestal afgesloten bij DUO.

Dit overheidsorgaan deelt de informatie over jouw studiefinanciering niet met het BKR, maar ook niet met banken of andere kredietverstrekkers.

Dit is volgens de overheid niet nodig; zij zien een lening voor de studie als een ander soort lening en geen consumptief krediet. Er is dus geen studieschuld BKR registratie.

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt op basis van je situatie wel beoordeeld welke hypotheek voor jou de beste optie is. De studieschuld wordt ook meegenomen in de beoordeling van de hypotheekverstrekker. Deze moet je zelf opgeven. Zo worden studieschuld en BKR beide meegenomen in de beslissing.

BKR studieschuld niet geregistreerd: de gevolgen

Is studieschuld geregistreerd bij BKR? Dat is dus niet het geval. Hierdoor kunnen mensen besluiten om te liegen en hun studieschuld te verzwijgen. De bank kan deze gegevens van DUO niet zelf opvragen.

Er is geen BKR registratie studieschuld en dat zien mensen als een mogelijkheid om deze gegevens niet door te geven bij het afsluiten van een hypotheek.

Daarvoor komt het Ministerie van Buitenlandse Zaken met een oplossing. Binnenkort kunnen ook hypotheekverstrekkers een schuldverklaring opvragen bij DUO.

Geen BKR registratie studieschuld aangeven? Mogelijk geen hypotheek

Een studieschuld bij BKR is dus niet geregistreerd, maar het wordt alsnog mogelijk voor hypotheekverstrekkers om deze informatie op te vragen. Op deze manier kun je alsnog kiezen om geen gegevens van je studielening bij DUO aan te geven bij de bank. Maar omdat de bank dit zelf op kan vragen loop je hiermee het risico om geen hypotheek te krijgen.

Omdat er geen sprake is van studieschuld BKR kun je dus in de meeste gevallen zonder problemen een hypotheek of een andere grote lening aanvragen. Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om aan te geven of er sprake is van een studielening. Wanneer je deze informatie bewust achterhoud kan dit later gevolgen hebben.

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 1.500

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Nee

✓ €100 tot €1.500 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Ook geschikt met BKR notering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

1.500

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Nee

✓ €100 tot €1.500 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Ook geschikt met BKR notering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

€ 50.000

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Ja

✓ €1000 tot €50.000 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

BKR lenen kan mogelijk zijn