...

ICS BKR registratie verwijderen

door | aug 31, 2022 | Geld lenen zonder BKR

Een ICS BKR registratie verwijderen of laten verwijderen kan in veel gevallen een bittere noodzaak zijn, denk aan het kopen van een nieuwe woning of het aanvragen van een persoonlijke lening voor uw droom verbouwing. Doorgaans is een hypotheek met BKR registratie nauwelijks tot niet mogelijk. 

Hebt u een ICS BKR registratie opgelopen en wilt u deze laten verwijderen? Lees deze actuele handleiding om inzicht te krijgen in uw slagingskans en wat u wel, en vooral niet, moet doen om uw ICS BKR registratie te verwijderen.

Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

ics bkr registratie verwijderen

Wie is ICS?

De International Card Services, beter bekend onder de naam ICS, is een Nederlandse creditcardmaatschappij. Het is de grootste uitgever van de Visa creditcard, maar je kunt er ook Mastercards verkrijgen.

ICS is een dochteronderneming van de bank ABN Amro. Geen ongunstig feit, deze bank staat er namelijk om bekend dat het BKR verwijderingen serieus neemt. Voor mensen die te maken hebben gehad met leningen zonder BKR registratie kan een creditcard aanvraag niet altijd even makkelijk zijn, ook om deze reden kiezen velen voor het verwijderen van de ICS BKR registratie.

Hoe komt een BKR registratie bij ICS tot stand?

Een BKR registratie bij ICS ontstaat wanneer u een krediet of lening van €250 of meer aangaat. Vanaf deze waarde is de kredietverstrekker verplicht dit te melden bij het BKR, in principe hebt u in dit geval te maken met een lening met BKR. Deze melding wordt opgeslagen in het CKI, een overzicht van kredieten, leningen en schulden met bepaalde coderingen die iets zeggen over de status van de registratie.

De registratie van ICS bij het BKR blijft voor minimaal vijf jaar zichtbaar voor toekomstige kredietverleners. Dit is ook het geval wanneer u uw schuld netjes heeft afbetaald. Deze relatief lange termijn zorgt er voor dat veel mensen ervoor kiezen om een ICS BKR registratie te verwijderen.

Gebruik van uw ICS creditcard en het BKR

Vrijwel alle gevallen van een ICS BKR hebben te maken met het gebruik van de ICS creditcard. Het kopen van producten en diensten met een creditcard is op krediet, doet u dit boven de limiet van €250,- dan wordt dit geregistreerd.

Niet alleen aankopen worden geregistreerd, zelfs het bestedingslimiet moet eraan geloven. Ook wanneer u geen gebruik maakt van de creditcard.

Maakt u geen gebruik van uw creditcard of voldoet u altijd netjes aan de afgesproken betaalafspraken? Dan is het een positieve BKR registratie, dit is in principe een voordelige codering voor toekomstige kredietverleners. Wel kunnen ze hiermee zien dat u al aan bestaande betalingsverplichtingen moet voldoen waardoor u wellicht minder kunt lenen.

Deze positieve BKR registratie wordt omgezet naar een negatieve ICS BKR registratie wanneer er sprake is van betalingsachterstanden. Dit kan gevolgen hebben op toekomstige kredietaanvragen.

ICS gespreid betalen en het BKR

Bij ICS kon u voorheen gespreid te betalen, ook met deze manier van kredietverlening kunt u een ICS BKR registratie krijgen. In dit geval is er namelijk gekozen om de openstaande schuld gespreid terug te betalen.

Houd ook rekening met de hoogte van de schuld, €250 is namelijk de grens, vanaf dit bedrag wordt er sowieso een ICS BKR registratie toegekend.

Echter is het tegenwoordig niet meer mogelijk om gespreid te betalen bij ICS.

ICS BKR overzicht opvragen

Bent u benieuwd of u een ICS BKR registratie heeft? Dan kunt u een ICS BKR overzicht aanvragen. Een dergelijke check is binnen enkele minuten uitgevoerd en volledig online te regelen bij het BKR. Het is tevens ook mogelijk om dit met een aanvraagformulier te doen.

Let goed op of u met een positieve of negatieve registratie te maken heeft. Een positieve is logischerwijs minder van invloed dan een negatieve BKR registratie. Deze positieve registratie heeft namelijk voornamelijk invloed op de hoogte van de hypotheek. Bestaande betalingsverplichtingen worden namelijk gecheckt en in de weegschaal gelegd.

Hoe werkt een ICS BKR registratie verwijderen?

Het grootste aantal ICS BKR registraties hebben te maken met A2 en AH coderingen. De AH-codering heeft bij ICS doorgaans de hoogste slagingskans met betrekking tot het verwijderen.

 • Een AH-codering houdt in dat een achterstand (A-melding) is hersteld (H-melding). Zijn er verder geen bijzonderheden zoals andere betalingsproblemen dan kan deze ICS BKR registratie relatief makkelijk verwijderd worden.
 • Een A2 codering brengt in de praktijk meer uitdagingen met zich mee. Het betekent namelijk dat de kredietverstrekker een eis heeft neergelegd om de achterstand in één keer terug te betalen. Dit gebeurt niet zomaar en duidt op dieperliggende betalingsproblemen.

Desalniettemin is het mogelijk om een A2 ICS BKR registratie te verwijderen.

Binnen hoelang wordt de registratie verwijderd na aanvraag?

International Card Services wil graag meedenken met haar klanten en is zeer coulant wanneer het gaat om het verwijderen van ICS BKR registraties. Na uw aanvraag tot verwijderen ontvangt u vrijwel altijd binnen de wettelijke termijn van vier weken een reactie.

In sommige gevallen ontvangt u al reactie binnen twee weken van ICS. Is er meer haast bij geboden? Kies voor een ICS BKR registratie verwijderingsverzoek met spoed. Doorgaans wordt hiervoor gekozen bij de aanvraag van een hypotheek en wegen de kosten van een BKR verwijdering zwaar op tegen de voordelen en het meer kunnen lenen.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 1, 2022 @ 03:16

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.