...

Auto financieren

door | jul 26, 2022 | Geld lenen | 0 Reacties

Een auto financieren door middel van een lening kan in sommige gevallen een goede optie zijn. Het kan zijn dat je een nieuwe auto wilt kopen, maar het volledige bedrag nog niet bij elkaar hebt gespaard. In dat geval kun je een auto lening afsluiten om de auto te kunnen kopen.
Tot €150.000,- | Snel duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000,- lenen
  • Binnen enkele uren antwoord
  • BKR toetsing

★★★★: 8/10

Krediet groep nederland
Tot €100.000,- | Binnen uren duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000 lenen
  • Looptijd: maximaal 120 maanden
  • Jarenlange ervaring in kredieten

★★★★★: 8,7/10

Geld lenen voor auto

Er zijn verschillende manieren om een lening voor een auto af te sluiten. Maar welke leenvorm is het beste en hoe zit het met de looptijd en rente bij verschillende soorten leningen? Op deze pagina gaan we je alles vertellen over een auto financiering en welke mogelijkheden er zijn.

Waarom geld lenen voor een auto?

Er zijn een aantal situaties waarin geld lenen voor een auto nodig is om de auto te kunnen kopen. Zo kan het zijn dat je het geld nog niet volledig bij elkaar hebt gespaard, maar wel al een auto op het oog hebt. Ook wil het weleens voorkomen dat een oude auto kapot gaat en je op de korte termijn weer een nieuwe nodig hebt. In dergelijke gevallen kan een auto lening noodzakelijk zijn om op de korte termijn een nieuwe auto te kopen.

Afhankelijk van jouw inkomen en financiële situatie kun je een bepaald bedrag lenen. Daarbij zijn er verschillende leningsvormen mogelijk met elk zo hun eigen kenmerken. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden van een auto financieren, gaan we je er hieronder meer over vertellen.

Hoe kan ik een auto financieren?

Zoals gezegd zijn er verschillende mogelijkheden voor een auto financiering. Hierbij wordt er het meest gekozen voor een persoonlijke lening, koop op afbetaling of private lease. In het laatste geval word je echter geen eigenaar van de auto, wat op de lange termijn minder voordeel zal opleveren.

Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en eisen omtrent een lening voor de auto, zal je op zoek moeten gaan naar een leenvorm die bij je past. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de auto daadwerkelijk van jou is of vind je het belangrijker dat het een nieuwe auto is. Bekijk de mogelijkheden en ontdek welke manier het beste bij jouw situatie past.

Persoonlijke lening voor auto

Een persoonlijke lening voor de auto is een veel gekozen leenvorm voor de financiering. Dit komt doordat je bij een persoonlijke lening het leenbedrag in één keer op je rekening krijgt gestort. Hierdoor kun je direct overgaan tot de aanschaf en ben je ook meteen eigenaar van de auto.

Bij een persoonlijke lening staan de rente en de looptijd vast waardoor je precies weet wat je maandelijkse lasten zullen worden. Hierbij heb je de keuze om de lening bij de bank af te sluiten of bij een kleinere kredietverstrekkers. De (online) kredietverstrekkers zijn meestal goedkoper dan de grote banken. Houd hier dus rekening mee bij het vinden een geschikte auto lening.

Auto financieren bij dealer

Tegenwoordig kun je in sommige gevallen ook een auto financieren bij de garage waar je de auto koopt. In dat geval koop je de auto op afbetaling. Het voordeel hiervan is dat je het volledige aankoopbedrag niet in één keer hoeft op te hoesten en direct eigenaar wordt van de auto.

Kies je voor een auto op afbetaling? Dan zullen er rente in rekening gebracht worden. Het bedrag dat je moet afbetalen wordt namelijk gezien als een krediet waar dus rente over betaald dient te worden. De rente bij koop of afbetaling zal in de meeste gevallen hoger liggen dan bij een persoonlijke lening.

Financiering van auto met doorlopend krediet

Het is ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten als lening voor de auto. Echter zal een doorlopend krediet vaak onnodig zijn aangezien de prijs van de auto meestal wel bekend is. Een doorlopend krediet kan wel handig zijn bij de aanschaf van een tweedehands auto waar het één en ander nog aan moet gebeuren.

Weet je niet zeker of er veel onderhoud nodig is of dat er wellicht bepaalde onderdelen vervangen moeten worden? Dan kan een doorlopend krediet erg handig zijn. Dit is namelijk een soort van spaarpot waar je geld van kunt opnemen tot een bepaald bedrag (kredietlimiet). De rente zijn variabel en liggen vaak hoger dan bij een persoonlijke lening. Echter betaal je alleen aflossing en rente over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Auto financiering op basis van private lease

Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor een auto financieren op basis van een private lease contract. Dit houdt in dat je de auto als het ware huurt van een garage of dealer. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand voor de auto, onderhoud, verzekering en eventuele reparaties, maar de auto blijft wel eigendom van de aanbieder.

Het is een goede optie als je graag in een nieuwe auto wilt rijden, zonder hiervoor het volledige aankoopbedrag te hoeven betalen. Echter zal je geen eigenaar worden van de auto zelf, ook niet na het betalen van de laatste termijn. Het voordeel is wel dat de kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen is opgenomen in de maandelijkse prijs.

Kun je een auto financieren zonder BKR toetsing?

Geld lenen voor een auto zonder BKR toetsing is in veel gevallen geen mogelijkheid en vaak zelfs onverstandig. Toch zijn er tegenwoordig verschillende manieren mogelijk om in aanmerking te komen voor een auto lening zonder dat er een BKR check wordt uitgevoerd. Hierbij zijn de meest gekozen opties private- of financial lease, of een onderhandse lening.

Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik, onderhoud, reparaties en verzekering van de auto, maar blijft de aanbieder eigenaar van de auto. Kies je voor financial lease? Dan betaal je ook een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto en word je na de laatste termijn economisch en juridisch eigenaar van de auto.

Wil je liever niet leasen, maar toch geld kunnen lenen voor een auto? Dan is de enige optie vaak nog om een auto te financieren via een particulier, ook wel onderhands lening genoemd. Particulieren kunnen namelijk geen BKR check uitvoeren en zijn ook niet verplicht om leningen te registreren bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Geld lenen bij vrienden en familie is echter niet altijd even prettig. Daarom zijn er ook mogelijkheden om particulier geld te lenen bij vreemden.

Is geld lenen voor een auto verstandig?

Geld lenen voor een auto is niet altijd verstandig, maar in sommige gevallen is het wel noodzakelijk. Zo kan het zijn dat je oude auto kapot is gegaan en je dringend een nieuwe nodig hebt. In dergelijke gevallen zit er niets anders op dan je auto financieren door middel van een lening.

Kijk in dat geval goed naar de voorwaarden bij verschillende aanbieders en bepaal welke leenvorm het beste bij je past. Houd ook rekening met de looptijd van de lening en leen nooit meer dan je daadwerkelijk nodig hebt voor de aanschaf van de auto. Zo beperk je de maandlasten tot een zekere hoogte en voorkom je betalingsproblemen.

Houd rekening met de auto verzekering

Sluit je een auto financiering af? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de autoverzekering. Dit geldt zowel voor de aanschaf van een nieuwe- als tweedehands auto door middel van een lening.

Zo is het raadzaam om de auto all risk te verzekeren. Dit om te voorkomen dat je bij schade of diefstal doorbetaald voor een lening terwijl je de auto niet meer kunt gebruiken. In het geval dat de auto total-loss wordt verklaard, kun je de lening afbetalen met het uitgekeerde bedrag van de verzekering.

Auto lening vergelijken

Een auto lening vergelijken is verstandig om te voorkomen dat je te veel gaat betalen voor de lening. Tegenwoordig zijn er namelijk onwijs veel aanbieders van leningen met ieder zo hun eigen voorwaarden en rentepercentages.

In onze vergelijker vind je alle aanbieders van leningen waarbij je een lening voor de auto kunt afsluiten. Vergelijk de voorwaarden en rentes van verschillende aanbieders en vindt de kredietverstrekkers die het beste bij je past. Op deze manier vind je altijd goedkoopste lening voor een auto.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: jul 29, 2022 @ 21:59

Persoonlijke lening vergelijken

“De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm in Nederland. Mede doordat het leendoel zelf is in te vullen.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag
Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8,5 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000,-

Voorwaarden

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3
Krediet groep nederland

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

 € 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet

4

Krediet groep nederland
Binnen enkele uren duidelijkhied

★★★★

7,6 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten

5

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,3 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5
Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem

6

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet
Beoordeeld met een 8,4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.