...

Hoe kun je een BKR registratie verwijderen? Alles van A-Z

Een BKR registratie verwijderen: is dit mogelijk en zo ja, hoe krijg je dit voor elkaar? Een negatieve BKR registratie verwijderen kan ervoor zorgen dat geld lenen een stuk makkelijker wordt. Ook wanneer jouw schulden allang zijn afgelost, kunnen jouw gegevens nog langere tijd zichtbaar blijven. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel geld kunt lenen voor een grote aankoop. Hierdoor moet je wellicht uitwijken naar een lening zonder BKR.

Is een BKR registratie verwijderen gratis, op welke manieren kun je deze registratie ongedaan maken en is een terechte BKR registratie verwijderen mogelijk? Voor BKR registratie verwijderen ervaringen kun je hier terecht. Je vindt hier meer informatie over het verwijderen van een BKR registratie.

Terechte BKR registratie verwijderen

Een BKR registratie verwijderen is mogelijk wanneer het gaat om een onterechte registratie. Het kan voorkomen dat de lening allang is afbetaald maar dat je nog wel een registratie hebt. In sommige gevallen staat er nog een betalingsachterstand die je allang betaalt hebt.

Een terechte BKR registratie verwijderen wordt lastiger. Je hebt dan nog een schuld of lening af te betalen en hier moeten kredietverstrekkers van op de hoogte zijn. Wanneer je deze schuld of lening al hebt afgelost blijven je gegevens nog wel vijf jaar zichtbaar. Hier kun je verschillende maatregelen voor nemen.

Hoe BKR registratie verwijderen?

Een negatieve BKR registratie verwijderen kan op drie verschillende manieren:
1. De BKR registratie verwijderen door eigen toedoen
2. Het inschakelen van de Geschillencommissie BKR
3. Het inhuren van een juridisch specialist

De BKR registratie verwijderen door eigen toedoen

Je kunt zelf aan de slag gaan om van de negatieve BKR registratie af te komen wanneer deze verlopen is of niet meer klopt. Je kunt bezwaar maken tegen de negatieve BKR registratie en contact leggen met zowel de lening- en kredietverstrekker als de hypotheekverstrekker. Daarnaast moet je zelf jouw registratie opvragen via de website.

Het inschakelen van de Geschillencommissie BKR

Een negatieve BKR registratie verwijderen kan ook met de hulp van de Geschillencommissie. Dit is een stap die je onderneemt wanneer het bezwaar maken geen vruchten heeft afgeworpen. Je schrijft een klachtenbrief en motivering van je bezwaar naar de Geschillencommissie.

Het inhuren van een juridisch specialist

Een terechte BKR registratie verwijderen is lastig, maar wanneer je wel kunt aantonen dat je schulden zijn afbetaalt, kun je ook een juridisch specialist inhuren. Dit onafhankelijke bedrijf kan je helpen met het verwijderen van een onterechte registratie. Ook helpen ze je met de uitleg van juridische termen die je veel zult tegenkomen in het proces.

Hoe BKR registratie verwijderen? Het stappenplan

Een BKR registratie verwijderen kan dus op drie manieren. En met het volgen van het onderstaande stappenplan kun jij de registratie op correcte wijze laten verwijderen.

STAP 1: Bezwaar maken

Je hebt je BKR gegevens opgevraagd en ingezien. Wanneer er onterecht sprake is van een negatieve BKR registratie kun je zelf contact opnemen met de kredietverstrekker. In de bezwaarbrief kun je uitleggen waarom je het niet eens bent met de BKR registratie en wat de gevolgen zijn van deze registratie.

Deze gevolgen zijn dat het veel moeilijker is om een lening te krijgen. Je kunt eventueel belangrijke documenten toevoegen die ervoor zorgen dat je verzoek tot BKR registratie verwijderen ondersteunt wordt. Dit bezwaar en je verzoek stuur je op naar de kredietverstrekker.

STAP 2: Naar de Geschillencommissie

Vervolgens is het wachten op de reactie van de kredietverstrekker. Wanneer de verstrekker het eens is, zal je BKR registratie aangepast kunnen worden. Wanneer de kredietverstrekker het oneens is, kun je contact opnemen met de Geschillencommissie. Dit is de volgende stap. Bij de Geschillencommissie kun je een herbeoordeling van de registratie aanvragen. Stuur hierbij de feiten en bewijzen mee die het verzoek ondersteunen. Licht ook duidelijk toe wat precies het bezwaar is.

Een BKR registratie verwijderen kan dus ook via de Geschillencommissie. Deze commissie controleert je bezwaar en gaat kijken of de kredietverstrekker en het BKR de correcte informatie over je registratie hebben. Wanneer zij zich aan de regels hebben gehouden wordt je bezwaar niet in behandeling genomen. Is er wel sprake van incorrecte informatie? In dit geval wordt er verder onderzoek gehouden.

STAP 3: Hulp inschakelen

Schakel een juridisch specialist in voor het verduidelijken van juridische termen of het opstellen van bezwaren en verzoeken. Er zijn verschillende onafhankelijke bedrijven die veel BKR registratie verwijderen ervaringen hebben. Zij kunnen je dus helpen met het laten verwijderen van een onterechte registratie bij het BKR.

Een BKR registratie verwijderen gratis?

Is een BKR registratie verwijderen gratis? Je hoeft geen geld uit te geven aan het verwijderen van een onterechte BKR registratie.

Wanneer je zelf bezwaar maakt en het blijkt dat je een onterecht negatieve registratie hebt, wordt dit alsnog voor je aangepast.

Je kunt wel juridische hulp inschakelen om te zorgen dat er geen onduidelijkheden zijn. Dit is vooral aan te raden wanneer je je tot de Geschillencommissie moet wenden.

Wellicht ook interessant

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 1.500

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Nee

✓ €100 tot €1.500 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Ook geschikt met BKR notering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

1.500

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Nee

✓ €100 tot €1.500 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Ook geschikt met BKR notering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

€ 50.000

Binnen 24 uur?

Ja

BKR Check

Ja

✓ €1000 tot €50.000 euro krediet

In 2 minuten aangevraagd

BKR lenen kan mogelijk zijn